interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Povećajte svoj životni prostor malim trikovima

Povećajte svoj životni prostor malim trikovima
Nedostatak stambenih kvadrata najčešći je problem pri uređenju stanova, jer je želje, potrebe i financijske mogućnosti teško uskladiti. Nekoliko trikova pomoći će vam da vizualno povećate prostor i maksimalno iskoristite kvadrate koji vas okružuju.

05.10.2008.

interijerNET.hr

0

Moderan dizajn uklopljen s funkcionalnošću i praktičnošću postao je potreba, a ne samo želja. Današnji ritam života dom pretvara u mjesto za rad i odmor te se tako pojavljuje puno zahtjeva koje stambeni prostor treba zadovoljiti. Dizajnerska domišljatost pri izradi pojedinih komada  namještaja može riješiti ove probleme i male stambene prostore pretvoriti u dovoljno velike i funkcionalne.

  • 0

Izuzetno praktično rješenje za stanove u kojima su prostori kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka povezani je korištenje pulta tj. šanka na način da se njegova uloga tretira dvojako u prostoru. Prema kuhinji će biti organiziran kao dodatna radna ploha, koja povećava njenu funkcionalnost i uporabljivost, a prema boravku i blagovaonici kao komoda tj, polica za odlaganje različitih predmeta i knjiga te postavljanje tv-a. Komoda može biti zatvorena kliznim ili zaokretnim vratima ili otvorena poput police. Na ovaj način jedan element u prostoru ispunjava više funkcija i oslobađa prostor za postavljanje drugih potrebnih komada namještaja ili organiziranje dodatne grupe u istom prostoru, npr. radne. Pri uređenju manjih stambenih prostora preporučljivo je koristiti prostorne elemente koji mogu biti višefunkcionalni.

  • 0

Ako dnevni boravak koristite i kao spavaonicu, a pri tome vam je potreban veliki ormar, primjenite originalno rješenje koje nudi NIKA DIZAJN d.o.o: uzdignuti ugradbeni ormar se prostire cijelom dužinom zida s kliznim vratima prema vlastitom izboru boja i materijala. Ispred ugradbenog ormara se nalazi plato tj. dodatno spremište za stvari, koji je i pristupni prostor ormaru. Do njega se dolazi preko dvije integrirane stepenice. Veliki bračni krevet se preko dana svojom polovinom uvlači u plato, a druga se uz dodatak jastučića koristi kao garnitura za sjedenje u dnevnom boravku. Pred spavanje ćete vrlo jednostavno krevet izvući u njegovoj punoj dužini, plato iskoristiti kao noćne ormariće te će se dnevni boravak u trenu pretvoriti u ugodnu spavaću sobu. Rješenje je kreativno te nadasve praktično i funkcionalno!

  • 0

Ukoliko vam problem predstavlja mala dječja ili spavaća soba, koju želite iskoristiti i kao radnu, idealno je smjestiti krevet na povišenu poziciju iznad ormara. Njemu se pristupa dodatnim stepenastim elementima, koji osim za komunikaciju, služe i za odlaganje stvari. Radni stol s policama se spretno uklapa u prostor između ormara, kreveta i zida. Prostor se može organizirati kao spavaonica za jednu ili dvije osobe.

  • 0

  • 0

Osim uz pomoć originalnog i funkcionalnog dizajna, prostor ćete maksimalno iskoristiti postavljanjem komada namještaja i opreme s ugrađenim spremištima, poput garnitura za sjedenje i bračnih kreveta s kutijama za posteljinu, ugradbom ormara kojim ćete iskoristiti punu dužinu i visinu zida i stvoriti veliki prostor za odlaganje stvari, postavljanjem polica i ormarića na zidove, koji će ovisno o odabranoj boji i materijalu biti naglašeniji ili neutralniji u prostoru. Postavom ovakvih elemenata i dobrom iskorištenošću prostora, vizualno ćete ga povećati, jer neće biti potrebe za smještaj dodatnih ormara, polica ili komoda koji opterećuju prostor. Oslobodit ćete ga za smještaj osnovnih elemenata, koji definiraju svaku grupu stanovanja, te uživati u ugodnom ozračju doma koji ima sasvim dovoljno kvadrata!

  • 0

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se