interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Moderno i kreativno - zidne tapete!

Moderno i kreativno - zidne tapete!
Funkcionalnu i trendovsku upotrebu zidnih tapeta začinit će kreativnost koju veliki izbor motiva može u Vama potaknuti. Uz minimalne zahvate, Vaš će stambeni prostor zasjati u novom svjetlu!

23.04.2008.

interijerNET.hr

0

Iako je bilo razdoblja kada su bile više ili manje u trendu, možemo reći da su zidne tapete oduvijek bile neizostavni dio uređenja interijera. Danas, kada se susrećemo s različitim stilovima uređenja, bez obzira na trendove, svaki od njih može biti obogaćen upotrebom zidnih tapeta, koje će naglasiti pripadnost željenom stilu.

Današnji trendovi ponovo nameću primjenu zidnih tapeta , jer cvjetni, geometrijski, apstraktni motivi na zidovima, nezaobilazni su dio modernog uređenja prostora. Oslikavanje ovakvih motiva, multipliciranih na površini zida, bilo bi zaista komplicirano, ali je zato jednostavno i brzo ostvarljivo postavljanjem zidnih tapeta. Pojedina razdoblja su nosila sa sobom tipične motive pa tako i sada trend daje osobitosti i pravila korištenja tapeta.

  • 0

Ukoliko doista želite biti u korak s trendom, jedan zid svog stambenog prostora ćete obavezno obložiti tapetama. Motivi mogu biti različiti. Primjenom cvjetnih te apstraktnih geometrijskih oblika u kombinaciji različitih boja nećete nikako pogriješiti. Obzirom da su popularni naglašeni motivi s krupnim uzorcima, nikako ne preporučujemo oblaganje svih zidova u prostoru, već samo onog koji će biti naglašen. Jaki motivi i atraktivni prikazi bit će istaknutiji i postići pravi efekt u prostoru gdje su ostale plohe zidova u smirenim i neutralnim bojama. Previše naglasaka na zidovima stvorit će konfuziju i atmosferu u kojoj se nećete moći opustiti. Stoga, budite oprezni u odabiru pravih ploha za oblaganje tapetama.

  • 0

 

Kod velikuh uzoraka preporučujemo bijelu podlogu tapete, koja će se povezati sa bijelim zidovima u prostoru, a kod sitnijih uzoraka dozvoljene su i dinamičnije kombinacije. Poželjno je da je boja okolnih zidova sastavni dio uzorka tapete. Na taj će se način postići veća povezanost prostora. Najbolji motivi za dnevne boravke su oni multiplicirani, jer ne privlače pozornost već samo ukrašavaju prostor.

  • 0

Pojedine plohe zidova spavaće sobe mogu biti obložene foto – tapetama s prirodnim umirujućim prikazima. Ovakvi prizori, uz primjenu odgovarajućih boja, poput nježno plave ili zelene, bit će pravo osvježenje, a vašu će spavaonicu pretvoriti u ugodan prostor za opuštanje i odmor.

Tapete u dječjim sobama mogu biti u veselim motivima i živim bojama kako bi poticale dječju razigranost.

  • 0

Za ukupan doživljaj prostora je vrlo bitna dimenzija i pozicija tapeta, koja treba biti skladno uklopljena s ostalim elementima uređenja interijera. Ne oblažite sporedne zidove tapetama, jer će nepotrebno privlačiti pažnju. Idealan je smještaj tapeta na zidove uz sjedeću garnituru, zid uz, ili  iza kreveta u spavaćoj sobi, ili uz blagovaonski stol. Tapeta će pojačati naglasak onog dijela interijera koji želite da bude najizraženiji u prostoru. Ukoliko uklopite i svjetleća tijela sa stražnje strane tapete, učinak će biti maksimaln! Ovakav zahvat ipak zahtjeva nešto veći prostor, zbog efekta dvostukog zida.

  • 0

Tapete mogu biti izrađene od papirnatih, umjetnih ili tekstilnih vlakana, a osim dekorativne, imaju i zaštitnu ulogu. Da biste postigli željeni efekt, potrebno ih je postaviti na ravnu i očišćenu površinu zida te se pridržavati svih uputstava proizvođača, ukoliko ih postavljate sami. Vaš životni prostor će sigurno dobiti novu dimenziju pravilno odabranim i postavljenim zidnim tapetama. Stoga, budite u trendu i dekorirajte svoje zidove odmah!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se