interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Dodatna soba - najčešća potreba suvremene obitelji

Dodatna soba - najčešća potreba suvremene obitelji
Zahtjev za dodatnom sobom u postojećem stanu ili kući jedan je od najčešćih. Promjene u načinu života, povećanje broja članova obitelji, ali i skupi i većini nedostižni dodatni kvadrati stambenog prostora razlozi su takvim zahtjevima.

24.09.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Šaljemo vam tlocrt stana u kome je potrebno organizirati prostor na način da se dobije još jedna soba. Bili bismo zahvalni na pomoći.
H.G.


Postojeće stanje


Rješenje arhitekta

Odgovor arhitekta:

Poštovani,

zahtjev za dodatnom sobom u postojećem stanu ili kući jedan je od najčešćih. Promjene u načinu života, povećanje broja članova obitelji, ali i skupi i većini nedostižni dodatni kvadrati stambenog prostora razlozi su takvim zahtjevima. Često su prenamjene u stambenom prostoru ostvarive, na način da se zadrži funkcionalnost prostora. Vaš je stan upravo takav primjer.

Kupaonicu i ulazni hodnik zadržite prema postojećem stanju. Predlažemo da kuhinju prenamjenite u dječju sobu u koju ćete smjestiti krevete na kat, gaderobni ormar te radnu zonu, idealno pozicioniranu u odnosu na prirodno svjetlo. Ovakva dispozicija ostavlja dovoljno prostora i za igru djece.

Spavaća soba zadržava svoju poziciju. Predlažemo da maksimalno iskoristite prostor za smještaj garderobnih ormara, jer dispozicija sobe to dozvoljava.

Wc zadržite, a kuhinju premjestite u nišu uz wc. Predlažemo da ulazna vrata u kuhinju pomaknete cca 60cm od zida, kako bi se oslobodio prostor za smještaj kolona (hladnjak, ventilirani ormari) te prostor maksimalno iskoristio. U kuhinju smjestite praonik, perilicu, radnu plohu te štednjak. Ovakav je raspoded važan, jer stvara najdužu radnu plohu. Zbog ograničenih dimenzija, na suprotnu stranu smjestite police dubine 30cm.

Blagovaonicu smjestite na sam početak dnevne zone, kao i komodu koja će stilski pratiti stol i stolice. U dnevni boravak smjestite manju kutnu garnituru i klub stolić, a komoda za tv neka stilski prati onu u blagovaonici.

Pod tretirajte jedinstveno - ili ga potpuno prekrijte tepisonom, ili ga potpuno izbjegnite, zbog smanjenih dimenzija u novoj dispoziciji.

Izbjegavajte tamne boje i velike kontraste.

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se