interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Organizirajte radni prostor u domu

Organizirajte radni prostor u domu
Kućni ured tj. radni kutak postaje obavezan dio doma, jer kompleksnost suvremenog stanovanja nameće uključivanje različitih obaveza poput prenošenja radnih zadataka, koje niste uspjeli dovršiti u radnom vremenu ili obavljanje honorarnog posla od kuće.

05.04.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Radni prostor je sastavni dio modernog stambenog interijera. Uključuje radni stol s kompjutorom, koji može biti na različite načine integriran u namještaj tj. sami prostor, atelje za izradu umjetničkih slika ili skulptura, kutak za šivanje, pletenje itd. Bez obzira kojom se djelatnošću bavite, osigurajte prostor kako biste se istim u slobodno vrijeme mogli zabaviti kao hobijem ili dati mogućnost ostalim ukućanima da isprobaju vlastite vještine.

  • 0

Radni stol s kompjutorom je najzastupljeniji radni kutak u stambenim interijerima. Obzirom na učestalu upotrebu prijenosnih računala, način smještaja i veličina radnog kutka postaje dimenzionalno vrlo fleksibilna, pa se i u vrlo skučenim prostorima nalazi dovoljno mjesta za njihov smještaj. Suvremeni život je nezamisliv bez računala te se svakako potrudite da ga prikladno smjestite u postojeći interijer.

  • 0

Kućni ured možete organizirati na različite načine, a najvažniji faktor su postojeće prostorne mogućnosti. Ured može biti sastavni dio kućne biblioteke, koja se nalazi u odvojenom ili vizualno izmaknutom prostoru. Ovakav je način organizacije kućnog ureda odličan za sve pojedince koji trebaju mir pri radu ili ponekad primaju klijente.

  • 0

Elegantni interijeri dnevnih boravaka traže sofisticirana rješenja smještaja kućnog ureda, a jedan od najnenametljivijih je primjena psihe. Njena dvostruka uloga – postolja za umjetničke predmete te radnog stola za smještaj prijenosnog računala, omogućit će da u bilo kojem trenutku dnevni boravak postane privremena radna zona, a onda se jednostavno transformira u onu primarnu – opuštajuću.

  • 0

Moderna koncepcija dnevnog boravka, koja uključuje minimalistički namještaj geometrijskih ploha, podrazumjeva fleksibilna i praktična rješenja za smještaj kućnog ureda. Radni stol integriran u centralni „regal“ kao samostalan ili izvlačan element, poput ladice, u potpunosti će zadovoljiti sve potrebe stanara te estetske kriterije interijera.

  • 0

Neiskorišteni kutak spavavaće sobe iskoristite za smještaj manjeg radnog stola i police. Rad u izdvojenom prostoru pružit će potreban mir i mogućnost opuštenog „surfanja“ po internetu prije spavanja. Ovakvim smještajem kućnog ureda rasteretit ćete zonu dnevnog boravka.

  • 0

Ukoliko koristite prijenosno računalo i u potpunosti želite izbjeći kućni ured, koristite postojeću blagovaonicu u tu svrhu. Veliki stol i udobne stolice osigurat će dovoljno prostora i komoditet potreban pri obavljanju radnji na kompjutoru. Na isti način možete iskoristiti stol ili pult u kuhinji, lođi ili nekom drugom prostoru.

  • 0

Komunikacijski prostori, poput hodnika ili galerija, odlično će poslužiti za smještaj kućnog ureda. Preporučljivo je imati izvor prirodne svjetlosti u ovakvom prostoru. Smještajem radnog stola te potrebnih polica i ormara, dosadna komunikacija dobiva sadržaj, kojim se rasterećuju ostale prostorije doma.

  • 0

Dobar način za organiziranje radnog kutka je njegov smještaj u ormar, koji se po potrebi otvara i stvara kućni ured, a nakon toga zatvara i u potpunosti negira njegovo postojanje. Na ovaj način se uspješno prikrivaju svi dodatni elementi – papiri, pribor i sl. koji svojim razbacanim položajem mogu stvarati dojam nereda u prostoru. Stolicu na kotačićima jednostavno ćete pridružiti ovom praktičnom kućnom uredu, a nakon dovršenih aktivnosti ju vratiti na uobičajeno mjesto.

  • 0

Organizirajući kućni ured, bez obzira koliko velik ili mali bio, nastojte stvoriti ugodnu radnu atmosferu koju ćete pojačati odabranim materijalima i bojama, biljkama, ukrasnim predmetima ili fotografijama. Rad u ugodnom okruženju učinit će vas učinkovitijima i raspoloženijima.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se