interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vježbe istezanja protiv uredske ukočenosti

Vježbe istezanja protiv uredske ukočenosti
Provodite li mnogo vremena sjedeći za stolom ili pred računalom predlažemo vam nekoliko vježbi istezanja protiv ukočenosti. Kako i kod svakog statičnog istezanja, probajte se zadržati u određenom položaju 20-30 sekundi, bez pomicanja. Probajte ove vježbe raditi tijekom dana, tako da svakih sat vremena ustanete od stola, malo prošećete i istegnete se.

23.11.2008.

Portal Žena.hr

0

Istezanje trapeznog mišića

Kako bi istegli mišiće koji se protežu leđima i desnom stranom vrata, nježno ispružite desnu ruku iza leđa, a desno rame spustite, dok podižete lijevu ruku iznad glave i nježno spustite lijevo uho prema lijevom ramenu. Zadržite se u tom položaju 20-30 sekundi. Zatim okrenite glavu i pogledajte udesno, te istegnite glavu prema dolje do kuta od 45 stupnjeva kako biste pojačali istezanje. Probajte napraviti ovu vježbu svaki put kad osjetite da su vam vrat i ramena ukočeni.

„Grljenje stabla“

Ovo je vježba za istezanje leđnih mišića, donjeg dijela leđa i ramena. Odlična je za ljude koji se bave slobodnim penjanjem, za one koji sjede cijeli dan, te za ostale koji osjećaju napetost u gornjem dijelu leđa i vrata. Pronađite čvrstu okomitu površinu (na slici držač polica, ali može poslužiti i vješalica ili stablo) i obujmite je rukama, noge su udaljene od te površine oko 30-tak centimetara. Nagnite se otraga sve dok vam ruke ne budu sasvim ispružene, glava neka vam bude opuštena između laktova. Ova će vam vježba također pomoći ako osjećate napetost u stražnjem dijelu bedara.

Istezanje podlaktice

Kako biste istegli mišiće zglobova i podlaktice spojite dlanove, a prste usmjerite prema gore. Polako spuštajte dlanove prema dolje dok ne osjetite istezanje područja unutrašnjosti zgloba. Zadržite 20-30 sekundi.

Istezanje prstiju i zglobova

Kako biste istegli zglobove i prste (u suprotnom pravcu od gore navedenog istezanja podlaktice), spojite dlanove, ali tako da se dodiruju gornji dijelovi šake, ili položite ruke na stol, s dlanom okrenutim prema gore te vrlo laganim pritiskom istegnite prste i zglob.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se