interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Učinite radno mjesto ugodnim

Učinite radno mjesto ugodnim
Najveći dio dana većina ljudi provodi na radnom mjestu te je stoga izrazito važno da se za radnog vremena osjećamo ugodno i zadovoljno.

07.05.2008.

interijerNET.hr

0

Ambijent, kao i drugi faktori, utjecat će na naše raspoloženje, a time i na učinkovitost. Mnogim detaljima možemo povećati kvalitetu okruženja u kome radimo. Jedan od bitnih elemenata je pravilan položaj radnog stola u odnosu na izvor dnevne rasvjete. Osvijetljenost sprijeda ili lijeve strane za dešnjake, odnosno desne za ljevake, omogućit će pravilnu i ravnomjernu osvijetljenost radne površine i smanjiti naprezanje očiju. Dobra zaštita od sunca je također obavezan element, a ovisit će i o strani svijeta prema kojoj ste orjentirani.

  • 0

Međusobni odnos radnih stolova u prostoru treba biti takav da ne remeti komunikaciju niti da zaposlenici ometaju jedni druge prilikom obavljanja svojih svakodnevnih dužnosti. Veličina radne plohe bitna je za pravilnu organizaciju kao i tok radnih aktivnosti. Kvalitetan položaj stola u prostoru će osigurati i vizualna komunikacija s ulaznim vratima.

  • 0

Ugodan ambijent ostvarit će se pravilnom primjenom boja u interijeru. Iako je u trendu minimalizam, koji za sobom povlači upotrebu hladnih i neutralnih boja, u uredu ćete se osjećati puno ugodnije s naglascima žute, narančaste, crvene ili neke druge boje koja potiče aktivnost. Jednolične i nježne nijanse nas umiruju te stvaraju suprotan efekt od onog očekivanog na radnom mjestu.

  • 0

Kvalitetna i udobna radna stolica s mogućnošću reguliranja visine sjedenja te nagiba naslona za leđa je obavezna. Dodatne mogućnosti podešavanja su također poželjne.

  • 0

Sitni detalji, poput fotografija članova obitelji i različitih dragih predmeta, smještenih u radnom okruženju, učinit će radno mjesto ugodnijim, a nas opuštenijim. Biljke u prostoru su neizostavni element, koji oplemenjuje i osvježava prostor. Podna površina svakako treba biti izrađena od toplih materijala, a obloge keramikom ili kamenom se ne preporučuju.

  • 0

Za održavanje koncentracije neophodno je osigurati dobro provjetravanje tj. protok svježeg zraka kao i klimatizacijski uređaj koji regulira temperaturu i vlažnost u prostoriji.

  • 0

I na kraju, preostaje vam da provjerite koliko je doista kvalitetan položaj i organizacija vašeg radnog mjesta te da se s eventualnim primjedbama uputite nadređenima, kojima je svakako u interesu da se vi osjećate što bolje i date svoj maksimum!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se