interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Najnoviji trendovi u uređenju interijera - IMM Keln 2014

Najnoviji trendovi u uređenju interijera - IMM Keln 2014
Sajam IMM u Kelnu je trajao od 13. – 19. 01. 2014. i na njemu su prezentirani najnoviji trendovi u uređenju interijera. Kao i uvijek, trendovi su ponudili rješenja za različite ukuse i potrebe tako da svako može biti trendy!

19.01.2014.

Monika Galović Rolich, dipl. ing. arh.

0

Aktualni trendovi pomiču granice i otvaraju nove mogućnosti osobnom kreativnom izražavanju i mogućnostima slaganja materijala i elemenata namještaja. Priča s bojama je slična: neobuzdana u vlastitom odabiru i kreiranju prostora prema vlastitim željama. Nespojivi materijali postaju spojivi i u takvim kombinacijama stvaraju sasvim nove prostorne ugođaje.

  • 0

Svi ljubitelji prirodnih materijala će biti zadovoljni, jer je potraga i želja za prisutnošću prirode u interijeru i dalje top tema. Primjena drva i to osobito hrasta u različitim obradama i završnim bojama, od kojih su izrazito popularni zagasiti i pepeljasti tonovi, osnova je uređenja prostora. Zelenilo, kroz primjenu sobnog bilja i „zelenih zidova“, daje interijerima prirodan i svjež izgled.

  • 0

Nasuprot težnji za uvođenjem prirode u interijer, najnoviji trendovi visoko postavljaju kontradiktornost u primjeni materijala. U prostoru se to izražava različitim kombinacijama do sada nespojivih materijala. Drvo, koje se pojavljuje u različitim tonovima, vrstama i obradama, kao akcent prostora, kombinira se s plastičnim elementima i „high-tech“ tkaninama. Kao poseban dodatak pojavljuju se lampe, dekorativni predmeti od metala, pojedinačni komadi namještaja, koji imaju pomalo robusan, sirov izgled, primjereniji tvorničkim halama nego stambenim prostorima.

  • 0

  Različitost i neujednačenost postaju osnovne značajke prostora. Kombiniranje starog i novog otvara mogućnost kupovine starih „second hand“ predmeta ili komada namještaja, koje ćete savršeno kombinirati s najnovijim kolekcijama poznatih svjetskih proizvođača namještaja. Uopće se ne brinite što će se u prostoru pojaviti različitosti u elementima sjedeće garniture ili stolicama oko blagovaonskog stola, jer upravo je to trend. Dvosjed, trosjed i fotelje trebaju biti potpuno različiti, a također i stolice u blagovaonici – modelom ili bojom.

  • 0

Vrlo je popularna primjena kože u kombinaciji s tkaninama, a u trendu u kome prevladava neujednačenost, posebno se ističe „patchwork“ uzorak. Pojavljuje se na uzglavljima kreveta, prekrivačima i podnim oblogama. Izlizan, potrošen izgled, s izbljeđenim bojama i uzorcima, pravi je hit, a posebno u svijetu tepiha. Kad je o tepisima riječ, važno je napomenuti da su oni „must have“ u prostoru, a osobiti u dnevnom boravku i blagovaonici. Potpuno nepokriven pod postaje neatraktivan, a trend ide toliko daleko da uvodi u prostor i dva tepiha nepravilno položena jedan preko drugoga. Vrlo su popularni egzotični uzorci poput onih s perzijskih tepiha ili s tradicionalnim uzorcima, koji asociraju na prošlost.

  • 0

Prava riječ za oslikavanje trenda je „Vintage“ u kombinaciji s jednostavnim, čistim linijama i to se odnosi na sve sfere uređenja prostora. No, uz „Vintage“, trendovi dozvoljavaju još jednu egzibiciju, a to je primjena osebujnih premeta i komada namještaja, napravljenih po sistemu „uradi sam“.  Umjetnici i osobenjaci, koji imaju vlastiti stil, dobivaju priliku javno s ponosom izložiti svoja djela. Neobično, otkačeno, drugačije od svega viđenog – poželjne su značajke prostora, a alati, materijali i načini njihove izvedbe su neograničeni. Važno je napomenuti da mora postojati određeni sklad među odabranim predmetima kako bi ugođaj prostora bio harmoničan. Upravo ovdje leži umijeće svakog pojedinca da u velikoj slobodi oblikovanja i uređenja nađe pravu mjeru.

  • 0

Miješanje stilova, kombiniranje starog i novog, redizajniranje, vlastita izrada pojedinačnih elemenata namještaja ili dekoracija, kao osnovne značajke trenda, pružaju mnogobrojne mogućnosti za stvaranje atraktivnih i izazovnih interijera. Postanite dio trenda i dajte osobnost prostoru u kome živite!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se