interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Najnoviji trendovi: Kontrast obloga u dnevnom boravku

Najnoviji trendovi: Kontrast obloga u dnevnom boravku
Najnoviji trendovi koje nalaže milanski sajam namještaja kombiniraju boje, stilove i materijale više no ikad prije. Igre materijalima, njihovom teksturom i bojom mogu biti naglašene na podnim i zidnim oblogama, a neovisno o stilu uređenja dat će specifičan izražaj svakom prostoru.

14.05.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Beton je jedan od popularnih materijala u interijeru. Njegov hladan i po malo bezizražajan ugođaj odlična je podloga za kontrast sa drugim materijalma. Suprotstavite mu fini, glatki drveni pod i svijetli, sjajni strop. Efekt betona možete postići i tapetom ili dekorativnom tehnikom bojanja.

  • 0

Glatki drveni pod odlična je podloga za kombinaciju sa stropom naglašenih greda, bilo da se radi o drvenom stropu ili sitnorebričastom betonskom stropu. Ovakve stropove nemojte naglašavati tamnim bojama, a zid koji ih povezuje izvedite u dekorativnoj tehnici koja će dati stari dojam. Bit će odlična podloga za ukrasne predmete različitih stilova.

  • 0

Parket u formatu riblje kosti ponovo je u trendu. Efekt „čađavog“, prljavog drvenog poda koji je također u trendu kombinirajte sa grubom završnom obradom zida koji ćete obojati u željenu boju. Na ovakvu bazu možete postaviti namještaj u bilo kojem stilu - retro, rustikalni, ali i minimalistički.

  • 0

Prostor popločan keramičkim pločicama obogatite zidom sa vidljivom strukturom opeke ili kamena te ga obojite u boju po svom izboru. Efekt će biti bolji što je zid u izražajnijoj boji. Obavezno povežite boju zida se detaljem namještaja.

  • 0

Ukoliko ste skloni odabiru tamnih podova, tada zid od opeke obojite u bijelu boju. Ovaj industrijski izražaj zida je idealan za postizanje apsurdnih efekata uvodeći elegantnu sofu sa chesterfield uzorkom. Ovakve smjele kombinacije ne trpe previše boja u prostru pa ih svedite na bazne sive, bijele, crne, sa tek kojim detaljem u boji.

  • 0

Potkrovlja su prostori zanimljivi već sami po sebi, jer kosine krova i naglašene grede daju izražaj prostoru. Bojajući kosine u bijelu boju te korištenjem istih boja u podu i zidu naglasit ćete upravo stropnu konstrukciju. Ovakve kombinacije ostavljaju vam veliku mogućnost kombiniranja materijala i stilova u prostoru.

  • 0

Ukoliko ste skloni eleganciji, koristite bordure na stropovima i zidovima, a na podu kombinirajte više vrsta postave parketa. Efekt će biti odličan, a korištenje izražajnih boja u detaljima je dobrodošlo.

  • 0

Poigrajte se glatkim i hrapavim površinama, koristite sjajne i mat efekte, tamne i svijetle boje. Svaki kontrast je dobrodošao, jer što je spajanje dvaju materijala „apsurdnije“, trendovski efekt je jači.

  • 0

Foto: Arketipo

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se