interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Inspiracija za uređenje doma

Inspiracija za uređenje doma
U situaciji ste da razmišljate o uređenju doma i to na praktičan, inovativan i originalan način. Za takav tip uređenja je potrebna inspiracija, koja će pokrenuti vašu maštu i omogućiti vam ispoljavanje vlastitih ideja s ciljem što kvalitetnijeg uređenja.

13.03.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma je najčešće minimalističko, praktično za upotrebu i održavanje s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika.

  • 0

Ukoliko tragate za praktičnim i inovativnim detaljima, koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate.

  • 0

Dječja soba je obično najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ukoliko vaš mališan ima probleme sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta, koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji. Odabirom kreveta u obliku terenca ili sportskog automobila, pripremite mališane za putovanje u svijet snova, koje će u ovakvom vozilu sigurno biti uzbudljivo!

  • 0

Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. Obzirom da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Fronte ormara, koje postaju površina za pisanje, pretvaraju ga u element koji svakom danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano. Tako ormar više nije masivni element već zona za svakodnevno kreativno izražavanje.

  • 0

Ukoliko često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primjenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac, koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju ili spavaću sobu kao dodatni element. Fotelje se mogu izvesti u različitim bojama i kao takve postati otkačeni naglasci u prostoru.

  • 0

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus, koji svojom atraktivnošću, a pogotovo u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija prostora, koja se doživljava vrlo „laganom“ na zidu.

  • 0

Ukoliko tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo tj., vaš radni stol, koji ne zauzima puno prostora. Stvorili ste svoj kutak u kome mirno možete obavljati svoje računalne aktivnosti i biti neovisni što se događa na bilo kojem drugom stolu, koji bi eventualno poslužio za rad na računalu.

  • 0

Praktičnih i inovativnih rješenja je mnogo, a ideje za takve elemente proizlaze upravo iz problema, koji se nameću korištenjem prostora. Inovativan dizajn je odgovor na potrebe suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve, a sve s ciljem kako biste se osjećali što ugodnije i praktičnije u svom domu.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se