interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Atraktivno dekorirajte dom

Atraktivno dekorirajte dom
Dekoracije su izuzetno važne pri uređenju doma, jer daju završni šarm i konačan identitet prostoru. Obzirom da najčešće nisu fiksni elementi, periodičnim promjenama dekoracija, možete mijenjati ugođaj svog doma.

05.02.2012.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Ukoliko si niste ispunili sve želje pri odabiru namještaja, dekoracijama  možete uspješno upotpuniti dojam i sliku prostora učiniti bliskijom svojim željama. Dekoracije daju snažan „pečat“ interijeru, a često mu određuju i stilsku pripadnost. Detalje, koji dekoriraju prostor, treba odabrati pažljivo kako bi se željeni dojam naglasio, a ne ugušio pogrešnim odabirom ili viškom predmeta.

  • 0

Najčešći dekorativni predmeti su umjetničke slike i skupture. Slike treba postaviti skladno u odnosu na površinu zida na koju se smještaju kao i u odnosu na visoke elemente namještaja u prostoru. Velike umjetničke slike, koje dominiraju svojom individualnom postavom na zidu, izgledaju vrlo moćno u prostoru kao i skulpture većih dimenzija, smještene slobodno u prostor. Umjetnička djela u službi dekoracija doma su nepogrešiv odabir.

  • 0

Aranžmani od suhog cvijeća su oduvijek bili populani, a u modernim izvedbama, uz dekorativne lončanice  ili , postaju pravi ukras prostora. Osim manjih aranžmana, u trendu su oni većih dimenzija za koje je potrebno osigurati kompletan kutak prostora. Dnevni boravak ili blagovaonica, prava su mjesta za dekoracije suhim biljem i cvijećem, ali vrlo dobro će se uklopiti i u spavaću sobu ili ulazni prostor doma.

  • 0

Zelenilo u svakom domu predstavlja izuzetan ukras, no kao dekoracija je preporučljivo za one koji će mu se s pažnjom posvetiti. Iako traži određenu brigu, zelenilo svojom prisutnošću na poseban način ispunjava prostor. Nije ga preporučljivo smještati u dječje ili spavaće sobe, tj. općenito u prostore namjenjene spavanju. Većih ili manjih dimenzija, naći će svoje mjesto u svakom domu i unijeti dašak žive prirode u njega.

  • 0

Odlični dekorativni predmeti su ogledala, koja svojim prisustvom mogu optički povećati prostor ili ga dodatno osvijetliti refleksijom. Veća ili manja ogledala s atraktivnim okvirima mogu stajati samostalno na istaknutim zidovima, iznad komoda ili biti integrirana s namještajem. Ogledalo može biti sastavljeno od manjih komada i tako doista postati ukras, a ne predmet za ogledanje.

  • 0

Efektne dekoracije prostora postižu se stojećim lampama, koje ga ukrašavaju svojim dizajnom i svjetlošću koju raspršuju u prostor. Velika rasvjetna tijela su jako popularna posljednjih godina, pa je stoga lampa većih dimenzija obavezan element dnevnih boravaka, blagovaonica i ostalih soba. Dizajn i stil lampe može biti neovisan o ostatku namještaja, a pogotovo kada se lampa tretira kao ukrasni predmet, a ne samo svjetlosni.

  • 0

Efektan način dekoriranja dječjih soba je stvaranje „dekorativnog zida“ – tj. mjesta gdje će djeca izlagati vlastite radove i tako odrediti identitet svoje sobe. Dio zida možete obložiti na način da postane ploča za crtanje na kojoj će se svakodnevno stvarati nove kreacije i ukrasi. Ovaj maštovit način dekoriranje rado će prihvatiti svako dijete!

  • 0

Izuzetno trendovska dekoracija prostora su jelenji rogovi kao i rogovi ostalih životinja u prirodnom ili stiliziranom obliku! Konačno će svi oni koji su godinama čuvali svoje trofeje i bili pomalo neshvaćeni, doći na svoje i s ponosom ih izložiti. Rogovi se mogu postaviti u svim prostorijama i uklopiti sa svim stilovima uređenja. Uz rustikalni, idealno se uklapaju u moderne minimalističke načine uređenja.

  • 0

Ukrasne kreacije mogu biti vrlo maštovite, prilagođene pojedincu koji u svom domu želi izraziti sebe, svoje hobije i sklonosti. Budite originalni, osim standardnih ukrasnih predmeta, koje možete kupiti, napravite sami nešto posebno, čime ćete iznenaditi i sebe i druge te svoj dom učiniti posebnim.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se