interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Zaštita od sunca u vanjskim prostorima

Zaštita od sunca u vanjskim prostorima
Ljeto je u punom zamahu. Kako bismo produžili boravak na otvorenom, nužno je zaštiti se od sunca.

11.08.2014.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Na tržištu je široka ponuda elemenata  zaštite od sunca, kako onih klasičnog oblika, tako i trendovskih. Odaberite element zasjenjenja koji će najbolje odgovarati vašem okružju i potrebama!

  • 0

Za sve one koji su u mogućnosti, idealno zasjenjenje će tvoriti čvrsta nadstrešnica, kao produžetak unutrašnjeg prostora. Ovaj klasični element može vrlo jednostavno dobiti trendovska obilježja. Fine tkanine u funkciji zastora dat će notu profinjenosti i prozračnosti. Povežite boju zastora sa jastučićima sjedeće garniture. Svijetle boje poput bijele ili bež će biti idealan odabir.

  • 0

Ukoliko je vanjski prostor većih dimenzija, odaberite paviljon koji će obogatiti vaše dvorište. Metalnu konstrukciju dekorirajte tkaninom i postavite zastore ili istaknite konstrukciju kombinirajući ju sa drvenim detaljima. Ovaj trendovski element zasjenjena postat će atraktivan prostor za druženje i odmor. Ne zaboravite prostor obogatiti dekorativnim predmetima i dodatnim zelenilom.

  • 0

Za manje prostore je preporučljiva upotreba suncobrana. Praktični su zbog mogućnosti premještanja, a trendovski oblici predstavljaju i pravi ukras u prostoru. Odaberite one pravokutnog oblika, jer će stvoriti kvalitetniji zasjenjeni prostor.

  • 0

Konstrukcija može biti metalna ili drvena, uskladite ju sa postojećim elementima u vrtu. Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle, nenametljive boje koje će se lako uklopiti u postojeće stanje.

  • 0

Za male prostore preporučljive su montažne nadstrešnice sa ručnim ili električnim upravljanjem. Ovaj klasični element zasjenjenja obogatite trendovskim dekorativnim elementima poput zemljanih ćupova i metalnih klub stolića. Obavezno koristite dekorativne jastučiće u trendovskim bojama - siva, plava, ciklama ili žuta.

  • 0

Izrazito trendovski elementi za zasjenjenje su ležaljke, dvosjedi ili ljuljačke sa integriranim sjenilom. Ovakvi elementi su izuzetno fleksibilni i praktični pa se mogu smjestiti u bilo koji vanjski prostor.

  • 0

Možete ih postaviti samostalno ili kao dio cjeline, stilski slično ili potpuno različito sjedećoj garnituri. Imaju samo jednu svrhu - odmor i uživanje!

  • 0

Odaberite kvalitetnu zaštitu od sunca i uživajte u ljetu!

Foto: Cane-line

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se