interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Bazen – za opuštanje i užitak

Bazen – za opuštanje i užitak
Bazen u vlastitom dvorištu pruža mnogobrojne užitke: od mogućnosti osvježenja hladnom vodom u vrućim ljetnim danima do organiziranja popodnevnih i večernjih party-a uz dobro društvo.

17.07.2008.

interijerNET.hr

0

Odabir bazena ovisit će o veličini raspoloživog prostora u dvorištu, željenom dizajnu i obliku te financijskim sredstvima koje ste spremni uložiti. Ukupan dojam bi se trebao uklopiti u već postojeći način uređenja kuće i okoliša, bilo da se radi o modernom, rustikalnom ili nekom drugom stilu. Kvaliteta ugradnje kao i dodatni sadržaji poput hidromasažnih mlaznica upotpunit će ugođaj trenutaka provedenih u bazenu.

  • 0

Ugradnju bazena povjerite tvrtki specijaliziranoj za obavljanje ovakve vrste poslova. Projekt bazena sa svim potrebnim instalacijama treba biti napravljen stručno kako bi ugradnja kao i buduća funkcija bazena bili besprijekorni. Loše izvedene instalacije i nestručno ugrađen bazen stvarat će stalne probleme prilikom korištenja i održavanja. Specijalizirane tvrtke dat će garanciju za svoj rad, a vama sigurnost da će sve eventualne nepravilnosti biti na vrijeme uklonjene.

  • 0

Osim same ugradnje, pobrinite se i za atraktivan okoliš. Drveće, različite biljke, način popločenja, ležaljke i suncobrani dat će ukupan dojam. Stil uređenja prilagodite vlastitom ukusu, a ne modnim trendovima, jer je važan vaš doživljaj ovog prostora. Prilikom odabira materijala za popločenje staza oko bazena, odaberite svakako protuklizne materijale kako biste spriječili mogućnost ozljeda na vlažnoj podlozi.

  • 0

Oblik bazena, veličina i dubina, definirat će način i mogućnosti njegove upotrebe. Bazen može biti dječji, rekreacijski te za plivanje. Zaobljeni bazeni, poput okruglih, elipsastih ili organskih oblika primjereni su za dječje i rekreacijske bazene dok su oni pravokutnih oblika i većih dubina preporučljivi za plivanje. Kvalitetan i pravilno ugrađen preljev bazena omogućit će nesmetano otjecanje vode koja prelazi rub bazena kao i njeno filtriranje.

  • 0

Rasvjeta bazena i okolnog prostora, utjecat će na ukupni dojam. Igra svjetla, vode i  bljeska odabrane obložne keramike, stvarat će posebne ugođaje i ambijente. Kupanje, odmaranje na ležaljci, druženje s partnerom ili prijateljima bit će kvalitetnije uz atraktivne svjetlosne efekte. Stoga, posebnu pozornost posvetite upravo rasvjeti bazena. Romantično večernje ozračje bit će prava poslastica nakon svih dnevnih aktivnosti.


  • 0


Bez obzira na veličinu i odabrani oblik bazena, uživanje u njegovim čarima je zagarantirano. Uz pridržavanje uputa, koje ste primili prilikom ugradnje, svi poslovi koji se nameći oko održavanja bazena i njegovog okoliša bit će vrlo jednostavni. Radost  koju pruža bazen u vlastitom dvorištu puno je veća od svih obaveza, stoga, organizirajte i vi svoj „aqua kutak“ sreće i užitka!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se