interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vanjski kamini i roštilji

Vanjski kamini i roštilji
Vatra je oduvijek bila čovjeku privlačna. Toplina i asocijacija na ognjište i zajedništvo je ono što nas najprije veže uz temu vatre. Ali tu je i priprema hrane na otvorenom, koja okuplja ljude i poziva ih na druženje.

18.05.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Nadolazeći topli dani pravo su vrijeme za postavu i korištenje vanjskih kamina i roštilja.

Vatra kao element eksterijera može dati profinjen ugođaj, a čak i roštilji postaju trendovski! Ukoliko ste skloni uvođenju teme vatre u vaš vrt na nov i profinjen način, evo nekoliko prijedloga.

Moderan kamin može postati mjesto okupljanja i druženja. Ležerno postavljeni taburei i minimalistički kamin mogu biti postavljeni bilo gdje u prostoru. Fleksibilnost ovakve postave je dodatna prednost, a spremište za drva osigurano u samom prostoru kamina!

  • 0

Vanski kamin može biti postavljen i samostalno u prostor, na poziciji s koje je jasno vidljiv iz dnevnog boravaka, blagovaonice ili vanjskog prostora za jelo i odmor. Ukoliko je vrt bogat detaljima i zelenilom, odaberite jednostavan dizajn kamina.

  • 0

Temu vatre ćete uvesti i postavom kamina uz lounge zonu ili blagovaonski stol. Ovakva postava traži stilsku usklađenost sa postojećim namještajem. Uz tamni namještaj odaberite vrlo moderni bakreni uzorak, a uz svijetli toplobijelu, sivu ili bež boju.

  • 0

Spoj vode i vatre je naizgled nezamisliv, ali u praksi vrlo efektan. Vodene površine možete ukrasiti „plutajućim  kaminima", u manjoj ili većoj dimenziji, ovisno o veličini vodene površine. Ipak, pazite da ne pretjerate. Dvije plutajuće površine su sasvim dovoljne za vrhunski vizualni užitak u bazenu. Za sve ostalo koristite manje plutajuće površine.

  • 0

Ukoliko je prostor vrta jednostavan, bez previše zelenila, postavite nekoliko manjih kamina na različite pozicije. U ovakvim slučajevima kamin treba biti jednostavanog oblika, ali je kompleksnija obrada dozvoljena. Poželjno je poigrati se i različitim bojama te tako stvoriti jedinstven ugođaj.

  • 0

Ovakve kamine možete postavljati i pojedinačno.

  • 0

Vanjski roštilji sve više postaju sastavni dio trendovskog uređenja pa je vrlo važno odabrati model koji će se savršeno uklopiti u vaš okoliš.

  • 0

Minimalistički roštilj integriran s vanjskom kuhinjom je odlično rješenje, jer ga je moguće koristiti uz sve stilove uređenja.

  • 0

Samostojeći roštilji, jednostavnog dizajna, sa trendovskim bakrenim uzorkom su odlični za kombiniranje sa rustikalnim ili minimalističkim stilom, ali će se jednako dobro kombinirati i roštilji sa industrijskim izražajem.

  • 0

Pomiješajte stilove, uvedite temu vatre u vaš vrt i uživajte u nadolazećem ljetu!

  • 0

Foto: Glamm fire

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se