interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Oplemenite dom prirodnim bojama i materijalima

Oplemenite dom prirodnim bojama i materijalima
Ugodno i opuštajuće ozračje u domu postići ćete kombiniranjem boja iz prirode. One će naglasiti povezanost otvorenog i zatvorenog prostora čineći skladnu cjelinu.

22.03.2009.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Šaljemo vam tlocrt dnevnog boravka kojega planiramo uređivati. Budući da je stan okružen zelenilom i pogled se pruža prema velikoj terasi, htjeli bismo tako orjentirati i sjedenje tj. kutnu garnituru. Željeli bismo i kamin. Preferiramo prirodne boje.

Zahvaljujemo,

A.K.

  • 0

Postojeće stanje

  • 0

Rješenje arhitekta

Odgovor:

Obzirom na vaše želje i zahtjeve samoga prostora, predlažemo vam sljedeću tlocrtnu dispoziciju: kutnu garnituru smjestite uz sami ulaz iz hodnika uz koju ćete smjestiti i klub stolić i tabure, a uz dimnjak, tj. vrata prema blagovaonici smjestite kamin i zonu sjedenja sa klub foteljicama. Na taj će način sjedenje uz tv biti orjentirano prema terasi, a klub foteljice prema kaminu. Ova je zona dosta otvorena i neopterećena namještajem pa i ona otvara pogled prema terasi sa jedne strane.

  • 0

U prostoru dominira kombinacija krem i smeđe boje, a treća se javlja samo u detaljima (bordo ili zelena ili oker). Kutna ganitura je predviđena u smeđoj boji (može i sa sitnim dezenom-točkice, prugice, špricano), jastučići i tabure su svjetli kao kontrast pa time i naglasak na samu garnituru. Foteljice su izvedene od kože ili tkanine (srednjesmeđe). Ako je garnitura sa dezenom, foteljice su jednobojne ili obrnuto. U dezenu tkanine može biti prisutna treća boja, koja se onda javlja u detalju tepiha i zastora. Tepisi su šareni, kombinacija smeđe, krem i eventualno treće boje.

  • 0

Kamin je u zoni klub foteljica dominantan, kompozicija je ložišta i polica. Dio ispod polica se koristi za odlaganje drva. Obložen je dekorativnim kamenom svijetlosmeđe do srednjesmeđe boje. Ovaj se kamen javlja i na zidu prema terasi, kako bi se ove dvije zone vizualno povezale. Element za tv može biti izveden od svijetlog drveta ili može biti kompletno metalan. Polica u kutu kod dimnjaka može biti izvedene kao poluotvorena (gornji dio minibiblioteka), ili se može kompletno zatvoriti.

  • 0

Stolovi mogu biti kompletno drveni ili kombinacija drveta i stakla. Ukoliko se kombinira staklo, onda su i police staklene.

Zastori mogu biti kombinacija bijele, smeđe-kem i treće boje (tople). Na zid iznad kutne garniture može biti smještena slika, u bojama koje sadrže smeđu i krem u detalju, a dominira treća boja.

  • 0

Rasvjetu riješite kao centralnu, a obogatite ju samostojećim lampama.

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se