interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovi u vrtnom namještaju

Trendovi u vrtnom namještaju
Proljeće je stiglo! Vrijeme je da vrtovi, balkoni i terase ožive. Najnoviji trendovi u vrtnom namještaju nude mnogo rješenja za odmor i zabavu, zadovoljavajući pri tome visoke standarde održavanja ovakvog namještaja.

24.03.2015.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

 • 0

Poveznica vanjskog i unutarnjeg prostora i dalje je jedna od osnovnih smjernica za uređenje vanjskih prostora. Osjećaj komocije i udobnosti postiže se upotrebom jastučastih trosjeda, dvosjeda ili kutnih kompozicija.

 • 0

Odaberite garniture koje su izrađene od tkanina koje podnose vanjske uvjete i mogu se jednostavno prati. Ukoliko je vanjski prostor natkriven, možete koristiti i osjetljivije materijale. Ovakve su garniture obogaćene šarenim jastučićima.

 • 0

Trendovske boje ovih elemenata su bijela, siva, sivo-smeđa u svim tonovima, plava i žuta. Klub stolići su najčešće aluminijski, obojani u trendovske boje, a dizajnom su vrlo raznoliki - okrugli, pravokutni, organski. Vrlo su slični klub stolićima dnevnog boravka pa ih možete i međusobno kombinirati.

 • 0

Vanjski tepisi su postali vrlo popularni. Uz jastučaste garniture, tepisi su elementi koji daju ugođaj unutarnjeg prostora, jer negiraju hladnoću kamena ili keramičkih pločica. Cijeloj ovoj zoni daje se dodatni naglasak i šarm. Obavezno koristite tepihe za vanjske prostore, jer će zbog svog sastava biti dugotrajni i praktični za održavanje.

 • 0

Osim jastučastih garnitura, u trendu je i minimalistički izražaj sa naglaskom metalnih rukohvata i nogica. Metalni dijelovi su najčešće aluminijski. One mogu biti obučene u tehno-ratan ili jastuke. Prednost ovakvih elemenata je što vizualno ne zauzimaju puno prostora pa su pogodne za manje površine. Ukoliko je pletivo izražajno, koristite mirnije boje jastučića i obratno.

 • 0

Tabure je obavezan element vanjskog uređenja. U trendu je pletivo!

 • 0

Blagovaonski vanjski prostori su vizualno vrlo jednostavni. Konstrukcija stolova je najčešće drvena ili bojana aluminijska, a ploče stolova mogu biti izvedene u tikovini, aluminiju, kamenu ili kompozitnim materijalima.

 • 0

Najčešće boje ovih elemenata su bijela, siva i smeđa. Stolice ne moraju stilski pratiti stol. To znači da uz metalni stol možete kombinirati stolice od ratana ili tehno-ratana, ili obratno. Stolice trebaju imati  niži naslon. Obogatite ih dekorativnim jastučićima koje ćete bojom povezati sa elementima unutrašnjeg prostora, ako postoji vizualna poveznica.

 • 0

Ležaljke, ljuljačke i slične elemente smjestite na veće površine. Pretjerivanje sa elementima namještaja na malom prostoru stvorit će prostornu napetost i neugodu.

 • 0

Suncobrane, paviljone, nadstrešnice i tende koristite prema prostornim mogućnostima. Svaki vanjski prostor trebe obogatiti dekoratvnim elementima pout samostojećih lampi, lončanica i dekoracija na stolu. One mogu biti formalističke ili funkcionalne, ali je poželjno da su bojom izražajne - plava, žuta, nijanse ciklame i zelena.

 • 0

Bez obzira na količinu zelenila u okolini, svakako unesite zelenilo u vaš vanjski prostor.

 • 0

Foto: Cane line

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se