interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Funkcionalno i trendovski!

Funkcionalno i trendovski!
Želja je većine pojedinaca urediti svoj stambeni prostor u skladu sa najnovijim trendovima. Važno je ostvariti funkcionalnost u prostoru, a svrha trenda je da istakne ostvarenu kvalitetu.

05.05.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Poštovani,

imam stan na katu obiteljske kuće u Buzetu koji si namjeravam opremiti. Sad je samo na sredini nosivi zid, ali nemam ideje kao složiti prostorije. Željela bih stan sa što manje hodnika i povezanu kuhinju sa dnevnom sobom, kupatilo te 3 spavaće sobe od kojih bi jedna bila radna soba. U prilogu vam šaljem i neke promjene koje bih mogla napraviti kao što je zamijena ulaznih vrata. Stan se može i nadograditi, ali za prvu ruku to nije potrebno.
Unaprijed hvala!
T.

  • 0

Postojeće stanje

  • 0

Rješenje arhitekta

Poštovana,

raspored nosivih zidova i Vaših zahtjeva je takav da za maksimalno iskorišten prostor predlažemo smještaj dnevnog trakta u sjeveroistočnu zonu sa balkonom, a spavaći u jugozapadnu zonu. Ulaz može zadržati postojeću poziciju, a kuhinju i kupaonicu predlažemo uz ulazni prostor. Kupaonica je vrlo komforna pa je moguće u ovaj prostor smjestiti i odvojeni wc.

  • 0

Spavaću sobu smjestite uz ulaz i opremite ju vrlo prostranim ugradbenim ormarima MODEL . Dječju sobu smjestite uz roditeljsku, a radnu povežite sa dnevnim boravkom. Osim radnog stola i ormara, predlažemo i malu biblioteku sa udobnom foteljom za čitanje. Sobe u ovom traktu prekrijte tepisonima MODEL .

  • 0

Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak su povezani, a komunikacije svedene na minimum. Predlažemo da prostor uredite slijedeći najnovije trendove, ali i funkcionalno. Kuhinju izvedite minimalistički, igrajući se sa nijansama krem i smeđe boje. Istaknite kompoziciju boja, a ne oblik kuhinje. Štednjak smjestite na suprotnu stranu kuhinje i iznad njega smjestite napu većih dimenzija. Ovakav smještaj štednjaka je u Vašoj dispoziciji dobar jer blizina balkonskih vrata omogućuje dodatnu ventilaciju. Za ovu radnu plohu vežite blagovaonski stol, koji će biti kompozicijski vezan za kuhinju. Neka stolice imaju niži naslon, kako ne bi preopteretile prostor.

  • 0

Dnevni boravak izvedite u kombinaciji trosjeda i dvosjeda u dekorativnoj tkanini boje šljive MODEL sa staklenim klub stolićem, a duž cijelog zida koji dijeli dnevni i spavaći trakt izvedite kompoziciju otvorenih i zatvotrenih elemenata, čija visina seže do stropa. Ponovo se poigrajte nijansama smeđe i krem boje, kao u kuhinji, što će im dati stilsku poveznicu. Na taj ćete način maksimalno iskoristiti zidnu plohu za smještaj nužnih sadržaja, a ukoliko ne preferirate otvorene police, zatvorite ih staklom. Ovaj trendovski element idealan je za koncepciju Vašeg stana, budući da nema odvojene komunikacije u spavaći trakt. Zastore izvedite u bež nijansi, kao lamele MODEL .

  • 0

Pod obložite bambusovim parketom MODEL koji će naglasiti igru boja zida i elemenata namještaja u prostoru.

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se