interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Rapsodija u bijelom

Rapsodija u bijelom
Mnoštvo prirodnog svjetla, dominacija bijele boje i namještaj jednostavnih linija, karakteristike su ovog trendovski uređenog stana. Prozračnost prostora čini ga ugodnim i privlačnim, a jednostavno uređenje praktičnim za održavanje.

04.05.2008.

interijerNET.hr

0

Bijeli pod, bijeli strop, bijeli zidovi... zvučalo bi monotono kada bi se ova rapsodija samo slušala, a ne i gledala! Savršena kompozicija u bijelome naglašena je pojedinim elementima interijera, koji bacaju naglaske na određene grupe u prostoru. Gotovo bez kolorita, a opet tako dinamično i razigrano, prostor priča svoju priču na elegantan i originalan način. Vertikalnost prozora i prirodna svjetlost, koja se u velikim količinama ulijeva u prostor, dodatno naglašava bjelinu i vizualno ga čini još prostranijim.

  • 0

Radni je dio odvojen od dnevnog boravka bijelim pregradnim zidom koji nije izveden u punoj visini te je povišen za dvije stepenice u odnosu na preostali dio prostora. Na taj je način «bijela kompozicija» dobila dinamičnost, koja je stvorena kroz fluidnost prostora i denivelaciju funkcionalnih grupa. Ovakvim je smještajem radni prostor dobio potrebnu intimnost i izolaciju iako je sastavni dio boravka.

  • 0


Interijer dnevnog boravka sadrži sve elemente koje nameću najnoviji trendovi – police za knjige, naglašeno rasvjetno tijelo, objedinjene različite tipove grupa za sjedenje, razbacane jastučiće, tepih te puno bijele boje...

  • 0

Povezanost prostora je očita u horizontalnom i vertikalnom smjeru. Bijele jednostavne stepenice su ukras prostora i komunikacija prema spavaonici smještenoj na gornjoj etaži. Vrata, kao element u prostoru, su smještena jedino na ulazu u stan i u kupaonici. Ostali dijelovi prostora su međusobno vizualno povezani i čine skladnu i elegantnu cjelinu. Zidovi u ovoj priči dijele, ali ne pregrađuju prostor.

  • 0

Kuhinja izgleda poput sastavnog dijela dnevnog boravka. Njenu pravu funkciju i namjenu otkrivaju samo vidljivi štednjak i praonik. Slika na pozadinskom zidu kuhinje pojačava dojam da se radi o nekom sasvim drugom dijelu stana. Jednostavne i čiste linije kuhinjskih elemenata nalikuju komodama za boravak ili blagovaonicu. Upravo ovakvi efekti su jedan od modnih imperativa u uređenju interijera.

  • 0

Spavaća soba, smještena na gornjoj etaži, je potpuno minimalistička. Najjači kolorit i kontrast se događaju upravo u spavaćoj sobi. Bjelina je prekinuta naglašenim crvenim zidom, koji se doima poput uzglavlja kreveta. U ovakvoj se kombinaciji bijela čini još bjeljom, a crvena još crvenijom. Prekrivač u tamnoj boji i razbacani jastuci pojačavaju šarm ove minimalističko – kolorističke kombinacije. Nedostatak namještaja idealno nadopunjuje odabrana kombinacija boja te pokazuje kako prostor kroz njenu upotrebu dobiva punoću, izražaj i identitet!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se