interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

U krugu Škole

U krugu Škole
U krugu Škole – Zeleni val gostuje u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva od 7. do 22. listopada.

09.10.2016.

Ivanka Bičak

0

  • 0
 

U krugu Škole je kulturno-umjetnički i edukativni projekt koji se kroz nestalnu dinamiku odvija od 2009. na potezu ulica Masarykova-Gundulićeva-Ilica-Frankopanska s ciljem upoznavanja i senzibiliziranja šire javnosti prema značaju ŠPUD-a u prostoru, vremenu i radu koji se često prikazuje kao manjkav. Tumači se da su visokoškolske ustanove ustvari one koje u potpunosti educiraju umjetnike i dizajnere iako se učenici ŠPUD-a od ostalih razlikuju upravo po tome što su se kroz razdoblje adolescencije obrazovali u umjetnosti te je u njima razvijen odnos prema umjetničkom djelovanju tijekom sazrijevanja i oblikovanja njihovog bića/inteligencije. U 2016. UBU je pokrenuo novu etapu projekta pod nazivom U krugu Škole – Zeleni  val s željom otvaranja novog dijaloga u ovom istraživačkom ciklusu, a postavlja ga na dionicu kruga Škole gradsku prometnu os istok-zapad koja povezuje institucije na potezu HDLU - AF. UKŠ – Zeleni val želi sagledati budućnost kruga postavljajući tezu – zeleni val budućnost kruga Škole. Kroz taj moment UBU će povezati svoja dva aktivna projekta: U krugu Škole i UBUdućnost.

  • 0

Okvir u kojem će UBU postaviti ovaj dijalog na Zelenom valu moći će se koristiti kao mogući otvoreni model afirmativnog upoznavanja susjednih institucija, organizacija i njihovih aktera i odnosa spram javnog prostora koji koriste u neposrednoj blizini i njihove aktivacije s ciljem razvoja publike za aktualne projekte. U programu sudjeluju učenici ŠPUD-a, bivši učenici ŠPUD-a, a danas eminentni umjetnici s područja likovnih umjetnosti, a obuhvaća niz umjetničkih istraživanja, predavanja, umjetničkih radionica, izložbi, debata, produkciju umjetničkih radova te izlaganje u Galeriji HDD-a.

  • 0
 

HDD je jedna od željenih točaka unutar projekta U krugu Škole - ZELENI VAL u 2016. godini na kojoj će Organizam/Udruga bivših učenika ŠPUD-a - UBU pokušati uspostaviti dijalog između različitih aktera koji djeluju u području (interdisciplinarnih) mikro-urbanističkih (participativnih) intervencija na području šireg zone gradskog centra. Ulazak Organizma u prostor Galerije HDD-a propitivati će mogućnosti mapiranja sadržaja koji su rezultat međusobno sličnih praksi u navedenom području i ponuditi otvoreni (copyleft) model mapiranja aktera/ institucija, organizacija civilnog društva i pojedinaca koji iste provode/zagovaraju/istražuju na način da posluže u dugoročnijem/uspješnijem/kvalitetnijem/održivijem/vidljivijem planiranju i provođenju budućih projekata i aktivnosti.

  • 0

Za vrijeme trajanja projekta u HDD-u, UBU će pokrenuti niz dijaloga s odabranim akterima čije će snimke postupno nastanjivati prostor Galerije sve do završne prezentacije i okupljanja 20.10.2016. u 19 sati. Sudionici prvog dijaloga, koji se odvija 7. listopada od 17 do 18 h, bit će upravo domaćini – Hrvatsko dizajnersko društvo. Program je otvoren za javnost od 7. do 22.10.2016. A od 13 do 15. listopada dijalozi će se odvijati u rezidenciji na konferenciji 'Otvoreni grad – prema Interkulturnom društvenom centru' u prostorima stare vojne bolnice u Vlaškoj.

Organizator projekta: UBU – Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – Zagreb

Produkcija: Organizam (UBU+Sintoment+Babushke+NM)

Suradnik:  Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb (ŠPUD)

Voditelji projekta: Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić

Stručni suradnici: ABS (Ivan Skvrce, Ivica Blažić, Alan Alebić)

Projektni tim: Aleksandra Ajzenhamer, Goran Babić, Jelena Lovrec, Marina Mršić, Neva Zidić

Asistenti u projektu: Vinka Mortigjija Anušić, Margareta Belančić, Tena Bošnjaković, Marko Marendić, Dijana Protić, Valentina Sunek

Marketing i PR: Ivanka Bičak

Voditelji dijaloga: Goran Babić, Mia Biondić, Marko Golub

Gosti dijaloga: Hrvatsko dizajnersko društvo, Oaza, Pimp my Pump, Design District, Akupunktura grada/Adventski kalendar/Zagreb za mene 

Video: Martin Horvat/Eventers

Voditelj Galerije HDD: Marko Golub

FB

@UBU.Spud.Zg

@ukruguskole

@ia.organizam

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se