interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Mladi hrvatski umjetnici na 2. kulturnom kampiranju

Mladi hrvatski umjetnici na 2. kulturnom kampiranju
Nakon prošlogodišnjeg uspješno realiziranog Prvog međunarodnog multilateralnog projekta «Kamp kulture» u organizaciji Neformalnog saveza Organizam iz Zagreba (kojeg čine udruge Sintoment, UBU, kreativni tim Babushke i arhitektonska grupa Nefunkcionalni most), Drugo po redu kulturno kampiranje obuhvaća cjeloviti godišnji projekt proširivanja međunarodne kulturno – umjetničke suradnje.

29.08.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Od Bijenala do Umjetničkih novina

  • 0

Sve je bilo pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Krapinsko – zagorske županije, u suradnji sa partnerima iz Italije, neovisim kustosima i likovnim kritičarima - Ilari Valbonesi i Alessiom Fransonijem. Prva etapa realizacije započeta je krajem prošlog mjeseca, kroz predstavljanja u talijanskim gradovima: Venecija – Ancona – Rim – Senigallia (Marzocca). Nakon posjeta i razgledavanja 54. venecijanskog bijenala gdje je u talijanskom paviljonu «Italija u Svijetu» izložen video uradak iz produkcije Neformalnog saveza Organizam, napravljen na poziv Talijanskog instituta za kulturu iz Zagreba, uslijedio je posjet Senigalliji,  glavnom cilju putovanja u  talijanskoj kulturnoj  turneji, gdje članovi i predstavnici Neformalnog saveza Organizam – Bernarda Cesar, Marija Juza i Filip Pintarić – sudjeluju, kao jedini izlagači iz Hrvatske uz splitske arhitekte Mirandu Veljačić i Dinka Peračića, na Prvom festivalu umjetnosti, arhitekture i dizajna «Demanio Marittimo 2011», a dolaze na poziv kustosa Cristiane Colli i Pippa Ciorra te selektora Gianluigija Mondainija. Prezentacijom je bio oduševljen i  Kurt W. Forster, kustos 9. venecijanskog bijenala arihtekture (2004.) ujedno i suradnik  na budućim projektima.  Osnivač ovog festivala je Vittorio Gagliardini,  direktor časopisa Gagliardini.

  • 0

«U Senigalliji smo 22. srpnja u kategoriji «SpeedTalks» predstavili naše  projekte i radove koji uključuju interaktivni dizajn, kao i radove iz područja arhitekture i dizajna atmosfere kojim se bavimo» - istaknula je Bernarda Cesar, voditeljica projekata.

S ciljem širenja partnerskih odnosa i suradnje kroz umjetnike, gradove i institucije, kao jedan od glavnih ciljeva multikulturalne suradnje između Italije i Hrvatske je pilot projekt: stvaranje prvih besplatnih Umjetničkih novina.

  • 0

«Novine će imati ulogu izložbenog prostora (kao galerija: mjesto stvaralaštva i izlaganja), no isto tako u kontekstu odvijanja projekta bilježit će aktualnu kulturno-umjetničku zbilju interesnog područja prostora veze između Italije i Hrvatske», pojasnio je ulogu Umjetničkih novina Filip Pintarić, predsjednik udruge UBU ujedno i koncept manager projekta.

Umjetničke novine kao prošireni fizički prostor u vidu promocija kulturno-umjetničkih projekata i samih umjetnika sudionika, uz otvaranje kulturnog dijaloga van lokalnih prostora s naglaskom na internacionalno povezivanje imaju posebni cilj: dovođenje umjetnosti u svakodnevni život.

  • 0

Dijeljenje materijalnih tragova prethodnih fizičkih iskustava, razmišljanja kroz medij koji je lako dostupan svima, a opet intiman – zaključne su točke hrvatsko-talijanskih partnera: Bernarde Cesar, Marije Juze, Filipa Pintarića, Illari Valbonesi, Alessija Fransonija i ostalih suradnika.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se