interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Zagrebački projekt RELICT na Danima Celeste prize 2011 u New Yorku

Zagrebački projekt RELICT na Danima Celeste prize 2011 u New Yorku
U New Yorku u The Invisible Dog art centru u Brooklynu od 11. do 13.11.2011. održavali su se Dani Celeste Prize 2011 praćeni Celeste Lab - platformom otvorenog tipa, za razmjenu tekstualnih, audio i vizualnih segmenata. Celeste Prize je internacionalna nagrada za suvremenu umjetnost koju svake godine dodjeljuje Celeste network - mreža profesionalnih umjetnika iz cijelog svijeta.

14.11.2011.

Ivana Bičak

0

Kroz ova tri dana odvijali su se performansi, live streaming, izložbe, intervjui i network eventi. Među sudionicima Celeste Lab projekta kojemu su kustosi Roberto Paci Dalò i David Weinstein sudjelovao je i Neformalni savez Organizam (UBU+Sintoment+Babushke) iz Zagreba. Radi se o projektu koji kombinira funkcije tradicionalnog radija sa web streamingom. Celeste lab je tok interakcija u kojemu su sudjelovale međunarodne umjetničke grupe čije su streaminge posjetitelji Invisible dog art centra mogli uživo vidjeti i čuti na licu mjesta.

Putem freestyle multimedijalne reprodukcije (audio, video, performans, network, radio, razgovori) streaming sudionika iz cijelog svijeta objedinili su se u studiju Celeste Lab-a u New Yorku te su bili uživo emitirani i na ARTonAIR radiju. Streaming sadržaji bili su dostupni tokom cijelog trajanja svih Celeste Prize dana.

Uz Neformalni savez Organizam iz Zagreba u Celeste Lab projektu sudjelovali su: Absolute Value of Noise iz Vancouvera, Ælia Media iz Bologne, Culture Lab iz Newcastlea i Radio Erevan iz Berlina. Na poziv kustosa Roberta Paci Dalija, talijanskog multimedijalnog umjetnika i osnivača grupacije izvedbenih umjetnosti i produkcijske kuće Giardini Pensili, Neformalni savez Organizam je u Celeste Lab-u izložio prvu fazu projekta Relict – Lost and found. Projekt „Relict“ trajni je metafizički projekt koji nastoji iščitati genius loci kao i energetske ostatke  kreativnog djelovanja u zgradi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu koja postoji već zadnjih 129 godina na istoj lokaciji. Projekt je simboličkog karaktera i odnosi se prema zgradi škole kao prema reliktu kojeg se nastoji u potpunosti proučiti i shvatiti, kako bi smo ga mogli ispravno pozicionirati u prostoru i vremenu. 11. studenog 2011. uživo su se iz prostora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna prenosili segmente prve faze projekta Relict - lost and found koja se je sastojala od audio i video instalacija, performansa i projekcija.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se