interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Stakleni namještaj – uvijek „IN“

Stakleni namještaj – uvijek „IN“
Staklo je omiljeni materijal mnogih arhitekata i dizajnera, koji ga primjenjuju u oblikovanju interijera i dizajniranju namještaja, ali i samih korisnika prostora, jer njegova ljepota, transparentnost i prilagodljivost pružaju mnogobrojne mogućnosti pri uređenju prostora.

25.02.2013.

0

Iako vizualno krhak, staklo je zahvaljujući modernim tehnologijama obrade postalo izuzetno siguran i čvrst materijal. Koristi se za izradu staklenih stijena i prozora, stubišta, ograda, dekorativnih predmeta, obloge kuhinjskih zidova, izradu namještaja, itd. Zbog svojih izuzetnih vizualnih svojstava, postalo je neizostavan element interijera. Neutralnošću oblika kao i transparentnošću u prostoru, predmeti i namještaj od stakla se izuzetno lako prilagođavaju svim stilovima uređenja. Stakleni namještaj može biti glavni naglasak interijera, a istovremeno nenametljiv element prostora. Upravo takva svojstva ga čine toliko posebnim i omiljenim.

  • 0

Čišćenje staklenog namještaja i drugih staklenih elementa u prostoru je izuzetno jednostavno. Osim specijaliziranim sredstvima za čišćenje stakla, vrlo jednostavno se održava tzv. „magičnim krpama“, koje je dovoljno isprati pod mlazom obične vode, dobro ocijediti, a zatim prebrisati staklene površine. „Magično“ kod ovakvih krpa je upravo to što efikasno uklanjaju sve nečistoće sa staklenih površina, ne ostavljaju nikakve tragove, pa je površina nakon sušenja čista i potpuno transparentna. Jednostavnost čišćenja staklenog namještaja je potrebno naglasiti za sve one koji izbjegavaju primjenu stakla u interijeru, bojeći se kompliciranog održavanja.

  • 0

Staklenim namještajem je moguće stvarati iluzije i trikove u prostoru. Svi elementi namještaja, koji se čine suvišnim ili predimenzioniranim u prostoru, izgledat će sasvim drugačije ako se izrade od transparentnog stakla. Njegovom primjenom, prostor će se učiniti vizualno većim i rasterećenijim, što je težnja suvremenih minimalističkih uređenja interijera. Primjena staklenog namještaja je odgovor svima koji imaju manje stambene ili uredske prostore, a žele postići vizualni komfor. Dodatni vizualni efekti nastaju kombiniranjem staklenog namještaja i rasvjete, koji u večernjim satima stvara posebne efekte. Namještaj preuzima ulogu rasvjetnog tijela, zaduženog za kreiranje posebne atmosfere i ugođaja.

  • 0

Osim kao samostalno, staklo se u interijeru pojavljuje u kombinacijama s drugim materijalima. Najčešće se kombinira s drvom i metalom. Oblikovne mogućnosti dizajniranja namještaja u ovakvim slučajevima postaju još veće. Obzirom da staklo kao materijal ima određena ograničenja u pogledu obrade, primjena novih materijala inspirira dizajnere na stvaranje atraktivnih komada namještaja, u kojima maksimalno dolazi do izražaja ljepota svih primijenjenih materijala.

  • 0

Osim u standardnim primjenama, staklo se može koristiti i obrađivati na umjetnički način tako da u pravom smislu postane ukras prostora. Različite tehnike rada sa staklom, kao što su oslikavanje, izrada vitraja i sl. uspješno se integriraju u elemente namještaja, pregradne staklene stijene, kuhinjske zidove, dekorativne staklene predmete.

  • 0

U istom prostoru, staklo se može primijeniti na više različitih načina i obraditi u više tehnika. Različitost obrade kao i mnogobrojne mogućnosti odabira boje stakla, osim transparentnog, pokazuju koliko različitih lica i ugođaja može iskreirati staklo. Upravo u toj različitosti leži njegova ogromna  vrijednost i stalna primjena u uređenju interijera.

  • 0

Za izradu staklenog namještaja i umjetničkog stakla kontaktirajte tvrtku:

Mađarčević Staklo Design

Tradicijski - umjetnički obrt

Bjelovarska 41

10360 Sesvete

www.staklodesign.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se