interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Predstavljamo tvrtku "BONUS OPTIMUS d.o.o."

Predstavljamo tvrtku "BONUS OPTIMUS d.o.o."
Predstavljamo tvrtku BONUS OPTIMUS d.o.o. iz Zagreba, vlasnika Ivice Gunjača, dipl. ing. šumarstva. Tvrtka se uspješno bavi proizvodnjom i prodajom ugradbenih ormara već 3 godine, a vlasnik nam ukratko iznosi svoje motive i ciljeve, kao i analizu stanja u Hrvatskoj u sferi proizvodnje i prodaje namještaja.

14.09.2007.

interijerNET.hr

0

Kako je započela vaša priča o privatnom poduzetništvu?

Nakon 10 godina iskustva u struci, redovitih obilazaka renomiranih svjetskih sajmova, u svrhu praćenja trendova razvoja materijala i tehnologija, odlučio sam osnovati vlastitu proizvodnju i prodaju, sa naglaskom na ugradbene ormare. Na taj sam način došao u priliku realizirati vlastite ideje koje su bile usko povezane sa funkcionalnim i trendovskim zahtjevima hrvatskog tržišta. Radeći u firmama, nisam naišao na sluh poslodavaca za moje vizije.
Što ste si zadali kao cilj?
Budući da je cijela priča krenula od ideje, moj cilj je već sada ostvaren, u smislu kvalitetno organizirane proizvodnje i prodaje. Moj daljnji trud je usmjeren ka širenju asortimana i količina.
Koliko je za vas bitan odnos proizvodnje i prodaje, tj. kvalitetne prezentacije samog proizvoda?
Što se tiče procesa u cjelini, posao je  podjeljen u nekoliko segmenata: proizvodnja, prodaja, montaža. Sva tri su jednako bitna u kvaliteti, kako bi kupac bio na kraju zadovoljan, što je i osnovni preduvjet za širenje poslovanja. Veliku pažnju pridajem edukaciji svog kadra, kako u proizvodnom procesu, tako i u prodaji. Možete imati najbolji proizvod, ali ako nije kvalitetno prezentiran, ostat će u skladištu. Jako je bitno stvoriti povjerenje kod kupaca, a to može pružiti samo znanje i kvaliteta. Svi moji djelatnici u prodaji prolaze tromjesečnu edukaciju, prije nego započnu s radom.
Mislite li da je ovakav način rada danas čest u Hrvatskoj?
Ne, naprotiv. Tvrtke nabavljaju kvalitetne strojne parkove, ali njihov kapacitet proizvodnje nije proporcionalan prodaji. Razlog tome je slabo ispitivanje tržišta i loš, tj. needuciran kadar. Kupcima se ne šalje dovoljno informacija o istinskoj kvaliteti pa je kupcu jednakovrijedan proizvod iz garaže kojeg je izradio hobist, kao i proizvod struke. Također se prednost daje brzom i jeftinom izboru u odnosu na kvalitetu koju prati cijena.
Koliko je za vas bitna veza između dizajnera i proizvođača?
Mislim da je jako bitna. Ja osobno redovito posjećujem mjesta na kojim se detaljno informiram o trendovima  u dizajnu, ali same ideje bez implementacije u proizvodnju nemaju upotrebnu vrijednost.
Da li biste bili spremni realizirati projekte hrvatskih dizajnera namještaja, ukoliko procjenite da se uklapaju u vaše proizvodne  procese?
Naravno da bih. Naglašavam da je potrebno upoznavanje sa mojim proizvodnim mogućnostima, kako bi se iz postojećeg izvukao maksimum.
Koliko ljudi, prema vašem iskustvu pridaju pažnju dizajnu, a koliko funkciji?
Ako upotrijebim ocjene od 1 - 5, onda je za funkcionalnost ocjena 3,5 - 4, a za dizajn 5.
I za kraj, koje su prednosti vašeg načina poslovanja?
To je definitivno kvalitetna informacija, brza realizacija i montaža, uz fleksibilnost koju pružamo u svakom pogledu. Naši primarni proizvodi su ugradbeni ormari, ali izrađujemo i sve ostalo što kupac poželi - kuhinje, dječje sobe, uredski namještaj i sve to naravno, izrađeno po mjeri.

Informacije:
Bonus Optimus d.o.o.
Solidum centar Zagreb
tel:      01/ 3457- 870
mob: 091/3457- 871

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se