interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ugradbeni ormari - od narudžbe do montaže

Ugradbeni ormari - od narudžbe do montaže
Tvrtka Bonus Optimus d.o.o. već tri godine uspješno proizvodi ugradbene ormare i ovom prilikom Vas informira o svim bitnim pojedinostima pri njihovoj narudžbi i kupnji.

14.09.2007.

interijerNET.hr

0

Sve do prije nekoliko godina izrada ugradbenih ormara spadala je u kategoriju luksuza, no uslijed nedostatka prostora i rasta cijena stambenog kvadrata, njihova upotreba prerasla je u standard. Razlog tome je i maksimalna iskoristivost prostora. Najčešće se ugrađuju u spavaće sobe, ali i u hodnike i dnevne boravke. Najčešći materijal za izradu je iveral, jer je povoljan cijenom te pruža mogućnost odabira fronti između 48 boja. Fronte još mogu biti i lakirane ili furnirane, ovisno o željama kupaca te kombinirane sa staklom.

Proces kupnje ugradbenog ormara po mjeri počinje dolaskom u salon, sa okvirnim dimenzijama dužine i širine, gdje kupac dalje dobiva detaljne informacije o svim potrebnim tehničkim detaljima kao i mogućnostima kombiniranja materijala i boja.


Bitno je znati da se korpus ormara montira direktno na zid, bez leđa, čime se postiže ušteda u materijalu i veća  dubina prostora. Standardna dubina je 60-65 cm, ali može biti i plića ili dublja, ovisno o želji kupca. Zid se u unutarnjem dijelu premazuje akrilnom ili uljanom bojom, radi jednostavnog čišćenja. Najčešći tip ormara je trokrilni. U standardnu opremu ormara spadaju police i ladice (ili košarice, radi uštede novca), a moguće je ugraditi i nosače za hlače, kravate i garderobne liftove, koji pružaju najbolju iskoristivost dubine. Pri tome treba voditi računa da dodatni elementi podižu cijenu za 15-40%. Moguća je i naknadna ugradnja pojedinih elemenata. Često se u kombinaciji sa iveralom na fronti ormara koristi loccabel staklo, kojemu je pečenjem i upotrebom sigurnosne folije osigurana trajnost i sigurnost korisnika, a upotrijebljeno može biti i ogledalo.

Vodilice su aluminijske, u 4 osnovne boje, ali moguć je i odabir boja po RAL-u. Pri odabiru kotača ne treba štedjeti na kvaliteti, jer oni nose cjelokupnu težinu prednje fronte (1m2 loccabel stakla teži približno 10kg!), pa loš odabir može dovesti do njihove deformacije i kasnijih problema pri otvaranju ormara.

Najveću pažnju kupci pridaju odabiru prednje fronte. Preferiraju svjetlije tonove, iako kontrastne boje daju bolji vizualni dojam. Broj kombinacija materijala i boja je neograničen pa svaki kupac može zadovoljiti svoje želje i potrebe.

Nakon detaljnog dogovora slijedi izmjera na terenu, proizvodnja te isporuka i ugradnja ormara u roku od 30 dana.

 

     Detaljnije informacije:

     Bonus Optimus d.o.o.
     Solidum centar
     Zagreb
     tel.      01/3457-870
     mob.  091/3457-871

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se