interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Odaberite trendovske keramičke pločice

Odaberite trendovske keramičke pločice
Keramičke pločice su neizostavan element podova i zidova. Praktičnost održavanja pogoduje njihovoj čestoj upotrebi, a raznovrstan dizajn stvara široki raspon kreativnih mogućnosti.

25.08.2014.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Odabir podne i zidne obloge u prostoru je vrlo značajan, jer su plohe poda i zida često velike površinom, pa tako i vrlo zamjetne. Pažljivim odabirom keramičkim pločica na podu i zidu moguće je stvoriti vrlo dinamične i zanimljive kombinacije, ali isto tako i mirne i opuštajuće. Odaberite onu kojoj ste skloni!

  • 0

Imitacija drveta na keramičkim pločicama je u posljednjih nekoliko godina vrlo moderna. Vizualno vrlo vjerne kopije će stvoriti ugođaj potpuno suprotan hladnoj keramici. Jednako su pogodne i za vanjske i unutarnje prostore. Igrom nijansi i dimenzija naznačite pojedine prostore, a svoju maštu prenesite i na zid. Kombinacija podne i zidne keramike koja imitira drvo vrlo je pogodna za dnevne boravke, kuhinje i kupaonice. Odaberite dimenziju pločica što sličniju dimenziji parketa, kako bi dojam bio što bolji.

  • 0

Moguće je primjeniti moderne ili klasične načine slaganja, kao i kombinaciju. Vizualni dojam će biti odličan, a održavanje jednostavno. Ipak pripazite - ne kombinirajte parket i keramiku koja imitira drvo. Ukoliko ste skloniji parketu, kombinirajte drugu vrstu keramike.

  • 0

Za sve one koji su skloni kombinaciji stilova preporučuju se pločice čiji je dizajn inspiriran retro stilovima. Sjajne pločice nastale iz stiliziranog formata opeke bit će odličan odabir. Odlično se kombiniraju sa pločicama koje imitiraju drvo, ali i sa svima drugima, mirnijih površinskih obrada. Ovakve pločice se koriste kao zidna obloga u sobama, boravcima, kuhinjama ili kupaonicama. Pažljivim kombiniranjem detalja moguće je uz ovaj, dominantno industrijski izričaj kombinirati retro, rustikalni ili klasični stil.

  • 0

Miješanje stilova trendovski je imperativ, a stvorit će nove i zanimljive naglaske u vašem prostoru. Drvenasta pločica šireg formata dodat će notu rustikalnog stila, klasično slaganje će industrijskom pridodati ljepotu vječne klasike, dok će detalji poput retro kade ili umivaonika stvoriti zanimljivu igru retro i industrijskog stila. Elementi minimalizma će odlično pristajati svim ovim kombinacijama. Igra boja pojedinih pločica te bordura dodatno će unijeti živost u prostor. Ako koristite pločice u više boja, izbjegnite bordure.

  • 0

Za sve one koji su skloni mirnijem ukupnom dojmu, preporučuju se pločice koje imitiraju površinu cementa, betona ili kamena. Možete ih koristiti i kao podne i zidne obloge, a sa ovakvim odabirom teško ćete pogriješiti.

  • 0

Ovu skladnu i mirnu površinu možete naglasiti vrlo modernim reljefnim pločicama. Primijenite ih u pojedinoj zoni ili kao borduru. Ipak pripazite, reljefne pločice su nešto manje praktične za održavanje pa ih je poželjno smjestiti u zone manjeg prljanja - zidove sobe, dnevnog boravka ili zid kupaonice koji nije izložen vlazi. Na kuhinjskom zidu nisu preporučljive. Ovakve pločice su vrlo izražajne u prostoru pa pripazite da površina ne bude prevelika. Naglasak većom površinom je dozvoljen na zidu iza sjedeće garniture.

  • 0

Istaknite ljepotu keramičkih pločica rasvjetom, dekoracijama i zelenilom.

Foto: Fap ceramiche

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se