interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

ArCon Vizualna Arhitektura

ArCon Vizualna Arhitektura
ArCon Vizualna Arhitektura je univerzalni proizvod koji omogućava arhitektu da brzo i efikasno razradi ideju u trodimenzionalnom prostoru, prezentira je klijentu i tehnički doradi nacrte. Pored toga, pred investitorom je moguće ispisati obračun površina prostorija, količine materijala i cijenu koštanja gradnje.

26.06.2008.

Vesna Makovec, dia

0

Projektiranje je, posebno ako se radi o stambenom prostoru, interaktivan proces koji najviše ovisi o dobroj komunikaciji između projektanta i investitora.

Kuće se vrlo često pre-projektiravaju na gradilištu naprosto radi toga što se arhitekt i investitor nisu dobro razumjeli ili se nisu mogli razumjeti. ArCon omogućava upravo to - dobru komunikaciju i razumijevanje rezultata prije ulaganja.

  • 0

Mnoštvo ljudi nije tehnički obrazovano, jednako tako nisu ni svi vizualni tipovi. Percepcija veličine prostora kod različitih klijenata je vrlo rastezljiv pojam. Također, boja i tekstura gotovo su unaprijed nezamislive za većinu ljudi, pogotovo ako se trebaju očitati iz dvodimenzionalnih crteža.

Svakodnevna pitanja iz arhitektonske prakse tipa »A kako bi to izgledalo da se vijenac malo digne i nagib krova malo povisi?«  ili »A da ipak probate nacrtati varijantu s kosim krovom?«  rješavaju se unutar pet minuta, pred investitorovim očima. Boja pročelja, također. Pokrov – jednim potezom kursora – mijenja se iz šindre u jedan od proizvoda iz Bramac-ove serije.

Nakon toga svakako može slijediti protupitanje: »Da li ste to željeli, ili vam se sada ipak čini da je prethodna varijanta bila bolja?«.

  • 0

Osim što može poslužiti kao zamjena za Vaš Public relationship manager, ArCon je prvenstveno arhitektonski alat.

Program je jednostavan za korištenje, preveden je na hrvatski i koristi elemente na način kao što se oni koriste na gradilištu.

  • 0

ArCon doslovce zida kuću u vrlo realističnom virtualnom okruženju. Kad jednom nacrtate kuću, možete biti sigurni da će ona i izvedena upravo tako izgledati. Naime, redukcija arhitektonskog crteža je možda umjetnička forma, ali očekivani rezultat arhitektonskog posla je izvedena kuća.

  • 0

Najbolje kod ArCon-a je to što Vam kao arhitektu omogućava jednostavnost njegova korištenja omogućava da pri projektiranju tehničke elemente prepustite računalu i da se usredotočite na projektiranje.

  • 0

Na najosnovnijoj shemi projekta, u vrlo kratkom vremenu, brzo i jednostavno možete dizajnirati kuću, a nakon toga je i kvalitetno prezentirati te izraditi svu potrebnu projektnu dokumentaciju.

Autor:
Vesna Makovec, dia
ovlašteni arhitekt

Napomena: ArCon Vizualna Arhitektura je profesionalni arhitektonski CAD program za izradu projektne dokumentacije (idejne, glavne i izvedbene projekte), vizualizaciju te dizajn interijera i eksterijera. Prodaje se u više verzija (6.0 Pro, 8.0 Pro i 10 Pro) i s niz dodatnih modula. Početna cijena programa je od 2990,00 kn (bez PDV-a).

 

ArCon Moj dom - oblikujte vlastiti dom u 3D

Želite li vizualizirati svoj postojeći ili budući stambeni prostor – ovo je program s kojim to možete postići. Ova verzija programa namijenjena je za kućnu upotrebu i u potpunosti je prevedena na hrvatski jezik te se ističe svojom povoljnom cijenom od 490 kn uključujući opširan priručnik. Rad s programom je vrlo pregledan i jednostavan te stoga nije potrebno poznavanje rada s nekim od CAD programa. Stambeni objekt možete »sagraditi«, urediti interijer i okoliš te razgledati rezultate rada. Za one koji trebaju ideju za svoju kuću, program sadrži gotov katalog s 200 stambenih zgrada kompletno vizualiziranih za ArCon Moj dom.

  • 0

U programu postoje dva prikaza: konstrukcijski i dizajnerski prikaz. U konstrukcijskom prikazu postavljaju se zidovi, prozori, vrata, stubišta, krov... Za zidove je moguće odrediti debljinu i dužinu zida. Prozori i vrata biraju se iz postojećeg kataloga, a moguće je mijenjanje njihovih dimenzija, tekstura i boje. Objekt se gradi po katovima, a ArCon Moj dom vam omogućuje preuzimanje postavki postojećeg kata za slijedeći kat ukoliko želite jednaki raspored prostorija. Krovište možete iscrtati sami ili prepustiti da to izvrši ArCon Moj dom naravno, prema podacima koje ćete unijeti. Za krovni pokrov možete odabrati boju i teksturu, a isto to možete učiniti i za fasadu.

  • 0

Sada možete započeti s unutarnjim uređenjem objekta u dizajnerskom prikazu. Objekte, teksture i materijale za uređenje unutrašnjosti objekta vadite iz kataloga. Na raspolaganju je zaista veliki broj materijala i desena za oblaganje zidova, podova i stropova. Nakon što obojite odnosno obložite prostorije, možete ih namjestiti s preko tri tisuće različitih komada namještaja za kupaonice, kuhinje, dnevne, spavaće, dječje sobe itd. Da vidite kako sve to izgleda noću – osvijetlite objekt i podesite intenzitet svjetla. Sada je objekt sagrađen, ima fasadu, uređeni interijer; uredite i okoliš objekta! Postavite ogradu, zasadite drveće, ugradite bazen itd. Pomoću integriranog raytracinga moguće je generirati fotorealističnu sliku. Vrijeme je da krenete u trodimenzionalnu šetnju objektom kojeg ste kreirali.

  • 0

Napomena: Opisana je najnovija verzija za kućnu primjenu ArCon Moj dom 4.5 Hr.

Priprema teksta i slika:
Digital Media d.o.o.
distributer programa ArCon
Tel: +385 40 343-612
eMail:
info@digitalmedia.hr
Web:
www.digitalmedia.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se