interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Uvedite temu drveta u dječju sobu

Uvedite temu drveta u dječju sobu
Drvo, kao i drugi materijali koji imitiraju strukturu drveta su u trendu. Iako je ova tema često korištena u dječjim sobama, evo prijedloga kako da to učinite na novi, moderan način!

11.04.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Osim što daje ugođaj topline, drvo je i materijal koji će vizualno oplemeniti svaki prostor, pa tako i dječju sobu. Može stvoriti dojam elegancije, ležernosti ili neku neobičnu jedinstvenu priču, u skladu sa svojom prirodom.

  • 0

Za sve one koji žele jedinstven ugođaj, stvoren uvođenjem drveta, predlažemo uvođenje rustikalnih elemenata koji datiraju iz doba naših djedova i baka. Rustikalna drvena stolica, košara ili komad drveta koji ćete instalirati u funkciji grede dati će jedinstven ugođaj u dječjoj sobi. Drvo može biti bojano ili zadržati prirodnu boju. Uspješno se kombinira sa svim materijalima, a broj kombinacija je neograničen. Sloboda oblika i boja u detaljima će dječoj sobi dati nesputanu slobodu i poticaj za kreativnost!

  • 0

Soba će biti oplemenjena temom drveta tako da povežete podnu, stropnu  i zidnu oblogu u jednu cjelinu. To se odnosi na parket ili laminat, koji može biti obojan u trendovsku bijelu boju ili imitirati prirodne strukture drveta. Ovo je osobito dobar detalj za dječje sobe u potkrovljima, iako je lako primjenjiv i u ostalim etažama.

  • 0

Temu drveta na podu, zidu i stropu povežite sa tapetama jednostavnog uzorka. U ovako izražajan prostor potrebno je smjestiti jednostavne elemente namještaja, dok detalji mogu biti i šareni.

  • 0

Povezivanje uzorka podne obloge sa detaljima namještaja je tema s kojom ne možete pogriješiti. To se može odnositi na noge kreveta, ručkice ili neki drugi detalj. Diskretna poveznica s podnom oblogom temu drveta će uvesti na nenametljiv način pa je moguće naglasiti ostale elemente u prostoru, poput neobičnog izgleda kreveta ili korištenja jakih boja.

  • 0

Drvo kao tema biti će naglašeno i u kompozicijama namješataja u kome će samo jedna ploha biti izvedena od takvog materijala, a sve ostale od drugih boja i struktura. Najizražajnija će biti leđa poličara, jer je okomita ploha vizualno izražajna u prostoru.

  • 0

Temu drveta uvesti ćete na jednostavan i vrlo izražajan način postavljajući rustikalni pod u dječju sobu. Letve parketa ili laminata trebaju biti široke i sa izraženim godovima. Ova je podna obloga izrazito trendovska.

  • 0

Bez obzira što ćete koristiti kao inspiraciju, tema drveta će unijeti pravo osvježenje u dječju sobu, a i dašak trenda za sve one koji su mu skloni!

Foto: Nidi

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se