interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

PARK U PARKU (PUP)

PARK U PARKU (PUP)
Početkom ljeta ove godine svečano je otvoren Park skulptura – totema koji je unutar turističkog odredišta Parka prirode Žumberak postavila udruga UBU (udruga bivših učenika ŠPUD-a) u sklopu projekta Park u Parku. PUP se odvija i provodi u suradnji sa Školom primjenjene umjetnosti i dizajna i Parkom prirode Žumberak - Samoborsko gorje, te u partnerstvu sa projektom «Drvo je prvo» čiji su nosioci HGK, Ministarstvo regionalnog razvoja šumarstva i vodnoga gospodarstva te Hrvatske šume.

16.09.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Posvećeno 120-toj obljetnici useljenja ŠPUD-a u  Bolléovu zgradu na Trgu maršala Tita

Ovaj mikroprostor, namjenjen žiteljima šume i ljubiteljima prirode u kojem je postavljeno 12 drvenih skulptura izradili su učenici kiparskog i arhitektonskog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba, a pod mentorstvom prof. Filipa Pintarića d.i.a., Bernarde Cesar aps. arh. i prof. Miroslava Sabolića, akademskog kipara.  Autori i djela: Matija Brajković (Reakcija), Roko Crnić (Kula), Marina Cvitić (Stepenice), Petar Ćujo (Pomak), Antonija Dorbić (Ruke), Janko Jagarčec (Sunce), Luka Miloševski (Torzija), Damodar Nikšić (Goli roter), Martina Vrbljanin (Prirodno), Aleksandra Ajzenhamer, Ivana Kozina i Valentina Sunek (Feminine), Petar Novak, Zrinka Maranić i Anja Vuletić (Masculine), Bernarda Cesar i Filip Pintarić (Divine, Tri klupe).

«Drvo kao izvorni i osnovni gradbeni materijal na našim prostorima i kamen kao temelj i kao njegov oslonac, u ideji Parka tvore jedinstven odnos. U tom odnosu kao da je sintetizirana jedna cijela, skoro pa arhitektonska dinamika materijala. No, ovdje, prvo svaki za sebe, a zatim u komparaciji, i drvo i kamen, vode bitku s propadanjem, „golih ruku“. Smisao Parka u parku sadržana je i u samom imenu, Park nije umjetničko djelo koje se natječe s prirodom, dapače, on je umjetničko djelo umjetnika u nastanku koje se vraća odakle je uzeto kao materijal, da bi se duša umjetnika ogledala s prirodom od koje crpi» poručuje autorski tim projekta «Park u parku»  u prigodnoj publikaciji u kojoj su fotografijama i tekstovima popraćene sve faze projekta.

U tijeku su pripreme za  prezentacijsku izložbu koja obuhvaća   sve faze projekta Park u parku:  detaljno razrađen koncept, predavanja, fotodokumentaciju cijele radionice, poziciju lokaliteta, pripremu terena, izvođačke radove, postavljanje skulptura, uređenje Parka i u konačnici  samo svečano otvorenje Parka u parku  koje je posvećeno 120-toj obljetnici useljenja ŠPUD-a u Bolléovu zgradu na Trgu maršala Tita. Izložba će biti postavljena u Salonu“ Izidor Kršnjavi“ u Zagrebu. Svečano otvorenje je  21. rujna u 19 sati. Dobrodošli!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se