interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Hrvatski interijeri na sajmu namještaja u Stockholmu

Hrvatski interijeri na sajmu namještaja u Stockholmu
Namještaj s potpisom hrvatskih dizajnera, koncipiran prema načelima eko dizajna i proizveden u domaćim tvornicama – drveni eko namještaj – po prvi puta predstavio se svjetskoj javnosti na nedavno završenom međunarodnom Sajmu namještaja u Stockholmu. Na taj se način srušio mit o nedostižnom skandinavskom dizajnu, jer je sudeći po reakcijama posjetioca namještaj iz Hrvatske unio svježinu i nove poglede prema iskoristivosti prostora, etici dizajna i funkcionalnim karakteristikama proizvoda.

12.02.2013.

0

Pomno osmišljenim nastupom, petnaestak domaćih proizvođača okupljenih u dva najjača hrvatska klastera namještaja – Hrvatske interijere i Drvni klaster sjeverozapadne Hrvatske, postavljaju temelje za brandiranje domaće industrije namještaja visokog cjenovnog razreda. Posjetiocima su se prezentirali ne samo proizvodi i dizajneri nego i tradicija proizvodnje, vrhunska kvaliteta i naš najjači adut – hrast uobličen u predmete, koji oplemenjuju današnje moderne i minimalističke prostore.

  • 0

Reduciranom formom, koju propisuju principi eko dizajna i dobivenom igrom oblika, namještaj veliča ono najvrednije – konstruktivna svojstva drva kao materijala, te njegovu teksturu i boju, evocirajući u nama poseban taktilni i vizualni doživljaj.

  • 0

Ovim izlaganjem hrvatski proizvođači šalju poruku, domaćoj i stranoj javnosti, da su u mogućnosti postavljati trendove, a ne pratiti ih; da su željni osvajati zahtjevna tržišta, koja cijene kvalitetan proizvod te da će limitirane serije proizvoda hrvatske industrije namještaja uskoro biti izazov dijelu svjetskih arhitekata interijera.

  • 0

Tatjana Kos, voditeljica klastera Hrvatski interijeri ističe: «Višegodišnji napori da postavimo hrvatsku industriju namještaja među vodeće, a to joj mjesto po tradiciji i kreativnosti pripada, napokon su postali stvarnost. Ovdje je ispričana dizajnerska priča iz Hrvatske. Na jednom prostoru izloženi su proizvodi  u kojima se vidi mladenačka tvrdoglavost studenata Studija dizajna, pronađeno mjesto dizajnera srednjih generacija, te sigurno poigravanje oblicima i osjećajima onih koji se više ne trebaju dokazivati, jer za njih govore godine iskustva.»

  • 0

Dizajneri Mario Dobrečević, Sanja Tušek, Ika Peraić, Luka Jelaska (studenti), Ada Kezić i Tamara Rulj te ikona hrvatskog dizajna prof. Mladen Orešić, progovorili su jezikom koji razumiju i oni na najrazmaženijem tržištu – odličnim kompozicijama uporabnih predmeta proizvedenim u domaćim tvornicama.

Ovaj izuzetno uspješan nastup organizirala je Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, postavljajući na taj  način temelje za brandiranje hrvatske industrije namještaja.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se