interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Uvedite boje proljeća u dom

Uvedite boje proljeća u dom
Proljeće je godišnje doba koje poput niti jednog drugog ne budi u nama toliko želje za kretanjem, stvaranjem i promjenama. Ovo je idealno vrijeme za osvježenja doma koristeći nove boje kroz elemente namještaja, tekstilnu opremu ili boje zidova.

15.04.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Pri odabiru boja u domu potrebno je odrediti baznu boju. Preporučljiva je siva u raznim tonovima, toplobijela ili boja bijele kave. Možete koristiti i ostale boje, ali obavezno u pastelnim tonovima i vodeći računa da pristaju bojama koje ćete uvoditi u detalje.

  • 0

Izrazito trendovske boje proljeća su žuta, narančasta, plava u svjetloj i tamnijoj nijansi, zelena i crvena. Bilo koja od ovih boja odlično će pristajati navedenim baznim bojama.

  • 0

Ukoliko ste skloni izražajnom interijeru i neobičnim kombinacijama, iskoristite trendovske boje proljeća u blagovaonici. Kombinacija navedenih boja u kompoziciji blagovaonskog stola sa stolicama može stvoriti odličan vizualni efekt.

  • 0

Za nešto diskretnije naglaske kombinirajte različite tkanina dvosjeda, trosjeda ili fotelja, od kojih jedna može biti vrlo izražajna, poput zelene. Ostali elementi trebaju biti u mirnijoj boji ili šareni, ali sa sitnim uzorkom koji će obavezno sadržavati i odabranu dominantnu boju.

  • 0

Još mirniji ugođaj ćete postići igrom dekorativnih jastučića na sjedećoj garnituri u baznoj boji. Jastučiće kombinirajte u više boja, osobito ako je prostor i garnitura većih dimenzija. Ovakva kombinacija omogućuje intenzivniju igru elemenata i boja na zidu. Koristite slike, police i dekorativne premete za izražajne zone zida.

  • 0

Prostor će koloristički oživjeti i upotrebom tepiha intenzivnije boje koju ćete iskombinirati sa klub stolićem. Tepih može biti jednobojan ili sa uzorkom. U ovakvim kombinacijama pripazite da tepih i stolić sadrže iste boje, kako bi se osjećala njihova međusobna povezanost. Plave nijanse u kombinaciji sa zlatnim tonovima mogu biti i elegantne i izražajne u isto vrijeme.

  • 0

Crvena boja je vrlo specifična u svom izražaju pa ju obavezno kombinirajte sa osnovnim baznim bojama i ne pretjerujte u količini predmeta ili zidova. Poželjno je kombinirati i više nijansi crvene boje, od tamnijih do svjetlijih, što će dodatno „ugasiti“ intenzitet ove boje.

  • 0

Bilo koja od navedenih kombinacija unijet će promjenu u željeni prostor. Osim toga, ovakve promjene ne zahtijevaju puno vremena, niti finacijskih sredstava pa su dostupne većini ljudi.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se