interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovski uredi - osjećajte se kao kod kuće!

Trendovski uredi - osjećajte se kao kod kuće!
Sajam uredskog namještaja, Salone Ufficio, održan u Milanu u travnju ove godine, postavio je najnovije trendove u uređenju ureda. Radni naziv ove godine bio je Workplace 3, a posvećen je dizajnu i tehnologiji.

15.09.2015.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Ritam i način života ljudi ubrzano se mijenja, tehnologija se razvija, a sa svim tim čimbenicima i način rada. Vrijeme je postalo dragocjeno, a čovjek kao pojedinac sve važniji. Negiranje posla kao procesa odvojenog od privatnog života i potreba za većom opuštenošću na radnom mjestu navela je dizajnere da organiziraju radni prostor na način sličan kućnom okruženju. Ovakva koncepcija uvodi sasvim nove smjernice u opremanje ureda, a završni dojam je „kućna ugoda“.

  • 0

Prostori čekaonice vrlo su slični dnevnom boravku. Udobni dvosjedi i fotelje, klub stolić te trendovski tepih sastavni su dio ovakvog prostora. Samostojeće svjetiljke, zelenilo velikog formata te dekorativni predmeti dodatno će poboljšati ovakav ugođaj. Boje poput bijele, nijansi smeđe, crvena, zelena, žuta ili plava su obavezne.

  • 0

Ukoliko se radi o malim prostorima, dovoljne su dvije foteljice u različitim bojama, trendovski klub stolić retro dizajna i neobična vješalica.

  • 0

Radna zona je opremljena stolovima ovalnih linija, detalji u strukturi drveta su česti, a komode su vrlo slične onima u dnevnim boravcima. Kombiniranje boja i materijala je obavezno, kao i upotreba dekorativnih predmeta. Radne stolice su vrlo izražajne, tkanine su u živim bojama, a kombiniraju se sa zidnim zaštitama ili pregradama u prostoru.

  • 0
 

Stolica za posjetitelje je stilski potpuno drugačija, ležerna, dizajnom slična kućnoj stolici. Sastavni dio ureda je biblioteka, a police, osim knjiga, dekoriraju i kućni predmeti.

  • 0

Sale za sastanke izgledaju kao blagovaonice. Stolice su postavljene u kombinaciji nekoliko boja, a stolovi su vrlo jednostavnog, retro dizajna. Trendovska samostojeća lampa je obavezan detalj u ovom prostoru.

  • 0

Neovisno o vrsti prostora, važno je uvesti nova pravila u urede: unesite prirodu kroz zelenilo ili namještaj u strukturi drveta, poigrajte se živim bojama te uvedite trendovska rasvjetna tijela, jer klasična uredska rasvjeta nestaje. Retro dizajn uvodi mekoću i toplinu u uredski namještaj pa ga uvedite, bar u detaljima u prostor. Miješanje stilova je također dio trenda pa ga pretvorite u zanimljivu igru koja će vaš radni prostor učiniti drukčijim i zanimljivijim!

  • 0
 

Foto: Arper

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se