interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovi u rasvjeti

Trendovi u rasvjeti
Rasvjeta je vrlo važna u opremanju prostora. Kvalitetnim odabirom je moguće naglasiti pojedine zone, dinamizirati prostor ili ga učiniti opuštajućim, ovisno o željema i potrebama.

19.03.2017.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Uz svjetlosni efekt rasvjetnih tijela, jednako je važan i njihov dizajn, jer su sastavni dio cjelokupnog doživljaja prostora i u trenucim kada nisu u funkciji. Evo što nam nude nanoviji trendovi u rasvjeti:

Industrijski stil

Ovaj je stil moderan već nekoliko godina i sada je oplemenjen novim materijalima i tonovima. Efekt bakra, zlata i srebra je poželjan u detaljima ovog stila, jer spaja nespojivo - glamur sa grubošću industrijskog stila.

  • 0

Minimalizam

Minimalističke strukture su pogodne za kombinaciju sa svim stilovima pa su idealan odabir u uređenju prostora. Ljepota jednostavnosti priča je za sebe, a u kombinaciji sa odabranim stilovima, efekt će biti potpun. Ovaj stil osobito je dobar za sve one neodlučne i nesigurne u svoj odabir.

  • 0

  • 0

Geometrijski oblici

Geometrija je sljednica minimalizma, ali je ukupan vizualni doživljaj geometrijskih rasvjetnih tijela puno kompleksniji. Ovakva će rasvjetna tijela privlačiti pažnju u prostoru pa je potrebno pažljivo birati pozicije i odnose sa kompleksnim elementima. Ipak, geometrijski oblici su apsolutni hit u rasvjeti.

  • 0

Foto: Covet House

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se