interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

DUT predstavlja: Tiffany lampe

DUT predstavlja: Tiffany lampe
U želji da vam omogućimo što cjelovitiji odabir elemenata za opremanje prostora, u ponudu smo uvrstili svjetiljke izrađene u tiffany tehnici. Pri spomenu tog imena, mnogima je zasigurno prva asocijacija film Doručak kod Tiffanya ili pak poznata draguljarnica.

10.09.2009.

interijerNET.hr

0

Riječ je zapravo o dizajnerskim lampama koje je prvi počeo izrađivati Louis Comfort Tiffany (1848.-1933.), sin Charlesa Lewisa Tiffanya, slavnog utemeljitelja draguljarnice. Originalne Tiffany lampe izrađene su u Tiffany studijima u New Yorku krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Boja je za oči ono što je glazba za uši“ - tvrdio je to L.C.Tiffany cijeloga života neumorno tragajući za novim rješenjima i idejama. Igri svjetla i sjene Tiffany svjetiljke, teško je odoljeti. Ona spaja nostalgiju, umjetnost i praktičnost i daje uređenju prostora poseban "štih" luksuza i elegancije. Maštovita i pravilno raspoređena projektirana rasvjeta, usklađena s ostalim elementima u prostoru, oplemeniti će ga estetski i funkcionalno.

Naglasit će tonove boja, formu i teksturu arhitektonskih elemenata i namještaja koji zajedno definiraju dizajn interijera.

Svjetiljke u izrađene u tiffany tehnici, koje se nalaze u našoj ponudi, izrađuje Zoran Viceban.
Za više informacija posjetite: www.dut.hr 

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se