interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovi u opremanju spavaće sobe

Trendovi u opremanju spavaće sobe
Ako ste do sada o spavaćoj sobi razmišljali isključivo kao o prostoru za spavanje i odlaganje garderobe, sada ćete morati promijeniti stavove. Najnoviji trendovi proširuju njenu ulogu dajući joj pojedine elemente i funkcije dnevnog boravka!

17.05.2009.

interijerNET.hr

0

Spavaća je soba doživjela transformaciju. Prostorno i funkcionalno se povećala te pruža dodatni komoditet, koji prije nije bio u njenom osnovnom opisu i oblikovanju. Sljedeći trendove, zasigurno će spavaća zona svakog doma postati omiljena, jer sadrži baš sve – prostranu garderobu, udoban krevet, club stolić s foteljicama za partnera ili pokojeg gosta, veliki tv uređaj, biblioteku ili elemente za odlaganje omiljenih predmeta te vezu s prostranom kupaonicom.

 • 0

Centralni i najvažniji element spavaće sobe je krevet. Uz udobnost, koja je obavezan element, estetski kriteriji ni malo ne zaostaju za ovim zahtjevom. Moderni kreveti se ističu svojim naglašenim uzglavljem kroz dimenziju, način obrade, materijal ili oblik. Što god od ovih parametara odaberete kao dominantno, nećete pogriješiti ukoliko želite biti u trendu. Krevet i dalje dominira i zaokuplja pažnju zanimljivim dizajnom. Okrugli kreveti i dalje su u modi, a osobito su praktični za one koji žele glavu orjentirati prema sjevernoj strani, a zbog orjentacije i organizacije prostora spavaće sobe to nisu u mogućnosti učiniti.

 • 0

 • 0

Veliki ormari ili prostrana garderoba nisu samo trendovski zahtjevi već i potreba svakog kućanstva. Sama dimenzija kao i mogućnost organiziranja velike otvorene garderobe, koja postaje sastavni dio spavaće sobe, stvar je raspoloživog prostora, a ne samo trendovskih želja. Ukoliko imate mogućnosti, osigurajte prostor za ovaj važan dio spavaćeg trakta u kome garderoba ostaje otvorena u prostoru. Ukoliko su vaši prostorni kapaciteti nedostatni za egzibiciju ove vrste, osigurajte veliki ugradbeni ormar s kliznim vratima obloženim ogledalima, tkaninama, kožom itd. Ormar više ne služi samo kao prostor za odlaganje robe već i naglašen ukras prostora.

 • 0

 • 0

Komoda je sastavni dio spavaće sobe. Stilski je integrirana s ostatkom namještaja, ali dizajnerski vrlo istaknuta. Pozicija u prostoru joj je nenametljiva i ne remeti komunikacijske tokove. Izrađuje se u različitim materijalima, a trendovski se osobito ističu one od stakla, tj. ogledala.

 • 0

 • 0

Police za odlaganje knjiga tj. manji regali postaju sastavni dio spavaće sobe. Oni mogu služiti isključivo kao biblioteka ili imati integriran radni stol za odlaganje stolnog računala ili pisanje. Ovaj element namještaja proširuje funkciju spavaće sobe na radnu tj. onu za odmor i razonodu. Uz ovakav element je obavezan smještaj club stolića sa sofom ili bar jednom foteljicom, koja stilski može odskakati od cijele spavaće sobe.

 • 0

 • 0

Obavezan element opreme spavaće sobe postaje i tv uređaj. Nalazi sa na poziciji prikladnoj za gledanje iz kreveta te foteljica ili sofe. Naglašenih je dimenzija i ističe novu ulogu spavaće sobe, nametnute najnovijim trendovima.

 • 0

 • 0

Naglašena rasvjetna tijela upotpunjuju ukupan dojam ovog prostora. Velike stojeće ili istaknute stolne lampe s mogućnošću reguliranja jačine rasvjete, kompletiraju snažan estetski doživljaj te daju mogućnost stvaranja različitih ambijenata, ovisno o funkciji koju u tom trenu spavaća soba obnaša.

 • 0

 • 0

Za sve pobornike najnovijih trendova, spavaća soba više nije „oaza mira“, a za sve ostale koji ostaju vjerni sebi, ona će to zasigurno uvijek ostati...

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se