interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Preuredite svoju blagovaonicu

Preuredite svoju blagovaonicu
Trendovi suvremenog života sugeriraju nam uporabu stambenog prostora u različite svrhe. Iz tog razloga blagovaonica više nije samo prostor za objed već i prostor za rad, opuštanje i druženje. Kako bi sve to bilo zadovoljeno, potrebno je kvalitetno opremiti taj prostor, povezati ga elementima, bojama i rasvjetom sa ostalim prostorima u domu.

24.03.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Blagovaonski stol je dominantan element namještaja u svakoj blagovaonici pa ćete njegovim odabirom uvelike utjecati na ukupan ugođaj cjelokupnog prostora. Bilo da odaberete drvenu, staklenu ili kamenu ploču stola, nećete pogriješiti, jer će svaki od materijala stvoriti jedinstven ugođaj.

  • 0

Oblik nogu stola je uvjetovan i veličinom prostora. Za manje površine preporuča se stol sa centralnom nogom kako bi vizualno zauzimao što manje mjesta u prostoru.

  • 0

Ovakvi stolovi odlično pristaju i većim prostorima, ukoliko se želi postići dojam profinjenosti i elegancije.

  • 0

Ukoliko je stol izveden u kombinaciji različitih materijala i boja, odabir stolice vežite za neki od prethodno zadanih parametara. To mogu biti drvene noge stolice ili boja tkanine stolice koje ćete povezati sa pločom stola.

  • 0

Kombinacijom stilova ne morate se zamarati, jer je danas sve dozvoljeno. Igra suprotnostima dodatno će pojačati vizualni efekt vaše blagovaonice. Tako će npr. vizualno grubi industrijski stol odlično pristajati uz elegantne ili retro stolice.

  • 0

Topla podna obloga ispod stola svakako će doprinijeti ukupnom dojmu vaše blagovaonice. Uzorke i boje prilagodite okolnim elementima namještaja i ostalim bojama kako bi se prostor blagovaonice vizualno proširio.

  • 0

Ukoliko se odlučite za minimalistički izgled blagovaonice, svakako je ispunite bojama i oblicima koji će naglasiti jednostavnost i čistoću samih elemenata.

  • 0

Prostor blagovaonice obogatite komodama koje ćete maštovito dekorirati zelenilom i rasvjetom, a ugodan pogled kroz staklenu stijenu svakako će stvoriti dodatni faktor opuštanja.

  • 0

Foto: Calligaris

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se