interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Odaberite svoj stil u uređenju interijera

Odaberite svoj stil u uređenju interijera
U širokoj ponudi opreme za uređivanje interijera, vrlo je bitno odabrati ili prepoznati stil uređenja koji ćete primjeniti u svom domu. Svako povijesno razdoblje ostavilo je svoje odrednice u uređenju, koje su najčešće bile povezane i sa načinom života ljudi tog doba.

24.03.2008.

interijerNET.hr

0

Danas je tempo života vrlo brz, teži se praktičnosti i jednostavnosti u svim segmentima života, pa je logično da minimalizam ostavlja svoj trag i u uređivanju interijera. Čiste linije u dizajnu, lakoodrživi materijali, što brža izvedba segmenata u prostoru zajednički su nazivnik većine modernih zahtjeva.

  • 0

Ipak, stanovanje je vrlo individualan čin te je potrebno uskladiti niz zahtjeva, kako bi prostor bio funkcionalan i skladan. Jedan od bitnih segmenata je i okoliš u kome živite. Poštujte okolinu i  unesite u uređenje genius loci - duh mjesta!

  • 0

Život u centru grada, predgrađu ili seoskoj sredini nije jednak. Stari stanovi visokih stropova u centru traže notu klasike. Ukoliko ste skloniji modernom načinu uređenja, unesite tek pokoji klasični detalj, ali se pokušajte pridržavati bar osnovnih principa klasičnog uređenja- upotreba drvenog namještaja, drvenih podova, korištenje prirodnih materijala u dekorima i tapaciranju sjedećih garnitura. Upotebom moderno dizajniranih zidnih tapeta podsjetite na njihovo korištenje u klasici, a također i pokojim mozaikom ili intarzijom. Dobit ćete interesantan izražaj klasike, interpretiran na moderan način, što će stvoriti jedinstven ugođaj u vašem domu.

  • 0

Život na selu ne znači nužno i rustikalni ugođaj u domu, ali nećete pogriješiti ako ga upotrijebite, jer je vrlo moderan. Koristite zidne obloge od opeke ili kamena i kamine, kao podsjetnik na obiteljsko ognjište. Već će ovi elementi dati ugođaj rustike, pa namještaj može biti i čišćih linija, ali naravno drveni. Kožni tepih idealno će se uklopiti u ovakav dom. Ekološki obradite zidove i podove, što je sada i trend, a savršeno će se uklopiti i u nezagađen seoski okoliš.

  • 0

  • 0

Ukoliko ste ipak pobornik modernog i minimalizma, tada se potrudite unijeti osobnost u ugođaj doma. Ovaj stil može ostaviti vrlo hladan dojam, ukoliko ga primjenite doslovno, sa stranica časopisa.

  • 0

Prednost minimalizma je što se dobro kombinira sa detaljima različitih stilova pa možete stvoriti individualnu priču koristeći minimalizam kao bazu, a određenu stilsku smjernicu kao naglasak u prostoru.

  • 0

Ovakav stil uređenja najlakše podnosi djelomične promjene u prostoru. Promjena stilskih detalja ili korištenje sasvim druge boje u interijeru neće narušiti koncepciju prostora, za razliku od klasičnog ili rustikalnog stila, koji traže određena pravila. Ukoliko se radi o malim prostorima, minimalizam je imperativ.

  • 0

Od brojnih stilova koji su prisutni u uređenju interijera, naveli smo samo najzastupljenije. Vodeći računa o elementima okoliša, osobnosti i funkcionalnosti dobit ćete prave smjernice za odabir stila uređenja, a vaš će dom postati oaza kvalitetnog života.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se