interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Naslonjač i dvosjed 3angle Kvadra Designa u Klovićevim dvorima

Naslonjač i dvosjed 3angle Kvadra Designa u Klovićevim dvorima
Jedna od krilatica suvremenog hrvatskog produkt dizajna, dvosjedi i naslonjači 3angle iz kolekcije Kvadra Designa, nakon prepoznavanja od inozemnog tržišta u siječnju 2012., pozvani su i da doprinesu scenografiji izložbe "Edgar Degas - skulpture" kojom Klovićevi dvori slave 30. obljetnicu svojeg osnutka.

17.03.2012.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Ovim presedanom bilježimo prvo, barem privremeno opremanje prostora jedne javne ustanove, domaćim produkt dizajnom koji se nalazi u serijskoj proizvodnji. Sukladno i sličnoj uvriježenoj praksi iz svijeta, ovaj primjer dobar je poticaj budućim projektima sinergije gospodarstva, dizajna i javnog sektora, a u svrhu cjelovitog opremanja državnih i gradskih prostora u Hrvatskoj, kojima se izgrađuje karakterističan identitet javnih objekata. Po završetku izložbe, Kvadra Design će nagraditi jednog sretnog dobitnika naslonjačem 3angle.

Sinergija umjetnosti i suvremenog dizajna

Podudarajući se s inovativnim duhom Edgara Degas, jednog od najvećih umjetnika modernog doba, dizajn 3anglea na sebi svojstven način propituje ergonomsku formu rukonaslona presavijenog u sredini, koji imitira liniju ljudske ruke u pozi sjedenja. I sjedeći upravo na dvosjedima i naslonjačima 3anglea, posjetitelji izložbe od 15. ožujka do 13. svibnja 2012. mogu opušteno uživati u doživljaju Degasovih skulptura konja, balerina i kupačica te popratnog sadržaja. Dizajneri iz Grupe (Filip Despot, Ivana Pavić, Tihana Taraba) kreirali su 3angle upravo kao svojevrsno utočište za neformalno i opušteno sjedenje.

Dizajn postava izložbe potpisuje Matea Bronić, a po završetku njezina trajanja Kvadra Design će nagraditi jednog od posjetitelja naslonjačem 3angle. Kupnjom karte za izložbu svi posjetitelji  sudjeluju u nagradnoj igri čiji će sretni dobitnik imati priliku izabrati i boju tkanine u kojoj 3angle želi ugostiti u svojem domu ili poslovnom prostoru.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se