interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Udobnost bez kompromisa

Udobnost bez kompromisa
Udobnost je jedan od osnovnih zahtjeva pri opremanju i uređenju prostora, jer bez udobnost nema niti kvalitetnog opuštanja. Ergonomski zahtjevi za svakog pojedinca su različiti, a prilagodljivi elementi namještaja osigurali su svoju osnovnu svrhu - zadovoljstvo svih korisnika.

03.02.2013.

Monika Galović Rolich, dipl. ing. arh.

0

Maksimalnu udobnost želimo osjetiti u krevetu dok spavamo, u blagovaonici dok objedujemo,  na klub garnituri dok se opuštamo... Estetika bez funkcionalnosti, tj. udobnosti nije ispunila svoj zadatak, jer ove kategorije u suvremenom životu postaju neodvojive. Stoga dizajn postaje prilagođen ergonomiji i udobnosti, a pojedini uzorci namještaja, koji pijene pažnju samo dizajnerskim rješenjem, postaju skulpture u prostoru za gledanje, ali ne i stvarnu upotrebu.

  • 0

Mjesto najčešćeg okupljanja i opuštanja svih članova obitelji i prijatelja je dnevni boravak. Moderne garniture pružaju slobodu odabira, a trendovi kombiniranja različitih elemenata, koji ne moraju biti povezani niti dizajnom niti bojom. Opći prostorni sklad je imperativ, ali i udobnost, koja se odabirom različitih elemenata za sjedenje može postići za svakog pojedinca, bez obzira na različitost tjelesne građe.

  • 0

Sjedeće garniture poput trosjeda ili dvosjeda, oblikuju se na način da mogu funkcionirati individualno za svakog korisnika. Osigurana je regulacija visine i nagiba naslona za leđa, moguće je izvući poseban dodatak za noge, pa tako u željenom trenutku dio trosjeda postaje udobna ležaljka dok ga ostali korisnici mogu nesmetano koristiti za sjedenje.

  • 0

Sjedeće garniture se oblikuju s dodatnim elementima, koji se mogu koristiti kao taburei ili drugi dodaci, a u potrebnom momentu se priključuju garnituri te ju pretvaraju u ležaj za popodnevno ili večernje opuštanje. Garniture postaju prilično masivne kako bi u bilo kojem trenutku mogle postati sve ono što se od njih traži: individualne fotelje, udobne ležaljke ili jednostavno mjesto udobnog sjedenja i opuštanja.

  • 0

Ergonomsko oblikovanje se primjenjuje i u dizajniranju kreveta, stolica, fotelja i svih ostalih elemenata koje koristimo u kućanstvu. Prilikom kupovine, potrebno ih je isprobati i to na način da neko vrijeme sjedite ili ležite na odabranim elementima. Različite tvrdoće, vrste i visine naslona, materijali i mogućnosti regulacije, utjecat će na udobnost koju ćete osjećati. 

  • 0

Udobnost je postala imperativ s velikim opravdanjem, jer je uglavnom povezana s ergonomijom, a tako i zdravljem. Moderno stanovanje postavlja visoke kriterije, a dizajneri i proizvođači namještaja daju uspješne odgovore na sve zahtjeve takvog stanovanja.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se