interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Namještaj za ljetno uživanje

Namještaj za ljetno uživanje
Namještaj za eksterijere je namjenjen ponajviše za uživanje u trenucima na otvorenom – terasi, vrtu, pored bazena, mora, jezera, pa bismo ga iz tog razloga mogli nazvati namještajem za ljetno uživanje!

12.06.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

U dijelu godine, koji je pred nama, većina ljudi nastoji najviše slobodnog vremena provesti na otvorenom prostoru, pretvarajući balkone, terase ili vrtove u vanjske dnevne boravke ili blagovaonice. Ta mjesta postaju okupljališta obitelji i prijatelja zbog urođene težnje za sjedinjenjem s vanjskim prostorom, koji u ljetno doba, u večernjim satima,  pruža svježinu i prozračnost, koje interijerski prostor ne može pružiti u takvom obliku.

  • 0

Dizajneri su vrlo kreativni u osmišljavanju originalnog eksterijerskog namještaja, koji se ističe neobičnim oblicima te komforom i udobnošću. Obzirom da je ovakav namještaj namjenjen prvenstveno trenucima opuštanja, on bez ovih karakteristika ne može ispuniti svoju primarnu ulogu. Odabir pojedinih elemenata namještaja ovisi o raspoloživom prostoru, obzirom da su pojedini modeli vrlo voluminozni, potrebama i zahtjevima svakog pojedinca, ali i količini financijski sredstava, koje ste spremni uložiti za užitak ovakvog oblika!

  • 0

Garniture za vanjsko sjedenje su dizajnerski različite. Vrlo popularne su one od ratana ili pletene plastike, koja imitira ratan. Izrađuju se u različitim bojama, a bolje podnose vanjske utjecaje od prirodnih materijala. Proizvode se i od metala ili kovanog željeza, a udobnost će najviše ovisiti o vrsti i visini naslona kao i mekoći sjedenja, tj. vrsti odabranih jastučića za naslone i sjedenje.

  • 0

Sjedenje na balkonu ili terasi može biti vrlo originalno i u vlastitim izvedbama. Za sve je potrebno malo mašte. Ukoliko se sami upustite u oblikovanje klub garniture, koja može biti obložena mozaikom od keramike, upotpunjena dekorativnim jastucima za sjedenje te ostalim detaljima koji stvaraju opći ugođaj, stvorit ćete unikatno djelo, koje će sigurno iznenaditi sve vaše goste, a vama predstavljati svakodnevni užitak.

  • 0

Vrlo popularno je nisko sjedenje uz klub stolić, koje se jednostavno pretvara u ležanje na otvorenom! Ukoliko cijelu priču uokvirite modernom baldahinom, koji predstavlja zaštitu od sunca, ali i snažan dekorativni element, ugođaj će biti savršen. U večernjim satima ambijent upotpunite svijećicama kako biste postigli apsolutnu romantiku i intimu.

  • 0

Osobito popularne ljeti su ležaljke. Trenuci opuštanja u originalno osmišljenim i udobnim ležaljkama predstavljaju vrhunski užitak. Osim klasičnih ležaljki za jednu osobu, u trendu su i ležaljke za dvije osobe. Mogu se izvesti kao odvojene sa stolićem za odlaganje pića između njih. Dizajnerski mogu biti različite, izvedene od različitih materijala, ali primarni ugođaj, osim vizualnih vrijednosti mora biti udobnost.

  • 0

Ležaljke se izrađuju i poput velikih kreveta za dvije osobe. Većih su dimenzija i za smještaj ovakvih elemenata u vanjski prostor treba osigurati dovoljno mjesta kako bi one došle do punog izražaja i osigurale ugođaje za koje su namjenjene. Voluminoznost ovakve ležaljke se povećava ukoliko ona ima ugrađenu zaštitu od sunca, koja stvara dodatni komoditet u njenom korištenju. Klub stolić za odlaganje pića možete smjestiti u neposrednu blizinu ove atraktivne ležaljke.

  • 0

Na tržištu se pojavljuju interesantna dizajnerska rješenja fotelja, koje su namjenjene izuzetno udobnom sjedenju, odnosno poluležećim položajima. Atraktivni oblici, poveće dimenzije i različite boje izvedbe, čine ih vizualno privlačnima za svaku terasu ili vrt.

  • 0

Sjedenje u vrtu može biti stilski originalno, a pogotovo ako ga sami iskreirate. Garnitura u kojoj ćete integrirati sjedenje te cvijeće i biljke, može postati vrlo interesantna vrtna instalacija, poput izložbenog primjerka. Imate potpunu slobodu poigrati se s linearnim ili zakrivljenim formama i tako dinamizirati i oplemeniti vrt. Eksterijerski namješaj je namjenjen uživanju i zato ga s tim ciljem i koristite!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se