interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

IZLOŽBA: Zg studij dizajna 3/4 i DVK 97-7 graphic

IZLOŽBA: Zg studij dizajna 3/4 i DVK 97-7 graphic
U okviru ovogodišnjeg, jubilarnog ZGRAF-a 10, u galerijama ULUPUH-a i Mirko Virius u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu u srijedu, 7. svibnja u 13 sati otvaraju se dvije izložbe: "DVK 97-07 graphic | interactive - updated", izbor studentskih radova iz dosadašnjih 11 godina djelovanja Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu i ZG STUDIJ DIZAJNA 3/4, izložba studenta Studija dizajna, Arhitektonski fakultet, Zagreb.

05.05.2008.

Galrija ULUPUH

0

  • 0

Izložba "DVK 97-07 graphic | interactive - updated" izbor je studentskih radova iz dosadašnjih 11 godina djelovanja Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. To je prvo samostalno izložbeno predstavljanje ovog Odsjeka u Zagrebu. Odsjek će na izložbi predstaviti studentske radove iz različitih područja nastavnog procesa (piktogram, znak, logotip; plakat; vizualni identitet; tipografija, layout; kampanje, akcije; ambalaže; interaktivni digitalni mediji, dizajn interakcija).

  • 0

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija pokrenut je 1997. godine, paralelno s osnivanjem Umjetničke akademije u Splitu. Odsjek je prošle godine proslavio desetogodišnjicu postojanja svojom prvom retrospektivnom izložbom studentskih radova "DVK 97-07 graphic | interactive", koja se održala u Splitu, zajedno s gostovanjem izložbe "040506" Hrvatskog dizajnerskog društva. Program i obrazovni pristup Odsjeka je primarno orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst te tematsku orijentaciju na područje digitalnih medija i znanstveno-teorijski rad u područjima važnim za dizajnersku praksu. Stoga se i u značajnom broju studentskih radova iščitava naglasak na društvenoj osviještenosti i angažmanu. Fleksibilnost programa i nastave pridonijela je kontinuiranom održavanju radionica s domaćim i međunarodnim voditeljima i voditeljicama te velikom broju gostovanja predavača i predavačica. Tako je, između ostalog, 2002. godine organizirana konferencija posvećena dizajnerskoj izobrazbi, uz sudjelovanje niza međunarodno istaknutih predavača i predavačica, kao i okrugli stol o stanju dizajnerske izobrazbe u Hrvatskoj, a 2004. godine održana je velika ljetna škola dizajna interakcija "Convivio Summer School - Communities in Transition". Studenti i studentice Odsjeka nagrađivani su brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Izložba ZG STUDIJ DIZAJNA 3/4, izložba je studenta Studija dizajna, Arhitektonski fakultet, Zagreb.

  • 0

Cilj je obaju izložbi kroz ova dva ista studija pokazati različitost pristupa u dvije različite katedre Hrvatskih sveučilišta. Izuzetno je zanimljivo način na koji odnos mentora i profesora u grafičkom dizajnu utjeće na ta dva ista studija u našoj zemlji. Također u vrijeme pred prijemne ispite kada mladi budući dizajneri biraju Sveučilište na kojem će nastaviti svoje školovanje možda će lakše donjeti odluku i izabrati Sveučilište koje je vizualno bliže njihovom likovnom izričaju.

Tijekom cijele izložbe u  prostoru Galerije ULUPUH na HP Designjet Z6100 Photo Printeru tvrtke Hewlett-Packard- pisaču za velike formate, najproduktivnijem u svojoj klasi, koji pruža svojim korisnicima do 105,4 m2 ispisa po satu, fotografsku kvalitetu ispisa zahvaljujući pigmentnim tintama HP Vivera te iznimnu dosljednost boja zahvaljujući ugrađenom spektrofotometru, printat će se cijela izložba Stefana Sagmeistera koja se u sklopu ZGRAFA  10 otvara 24. svibnja u Gliptoteci HAZU, Medvedgradska 2. Svi posjetitelji Galerije ULUPUH u sljedećih tjedan dana moći će predpremijerno vidjeti radove tog velikog njujorškog dizajnera.

Obje izložbe ostaju otvorene do 12. svibnja, a mogu se pogledati radnim danom od 10 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. 

  • 0

Osobe za kontakt:

Maša Štrbac, voditeljica Galerije ULUPUH - 091 3587 596
Ivana Musić, PR marketing manager ZGRAF 10

ULUPUH
Vlaška 72, 10000 Zagreb
tel: 01 4576 919
fax: 01 4552 595
gsm: 098 77 2227
www.zgraf.hr
imusic@zgraf.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se