interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Dekorativne tkanine u domu

Dekorativne tkanine u domu
Koliko god jednostavne ili kompleksne elemente namještaja odabrali, prostor će izgledati hladno i nedovršeno bez uvođenja dekorativnih tkanina. Upravo ovo naglašava njihovu važnost, ali i potrebu kvalitetnog odabira, kako bi ugođaj u domu bio potpun.

19.08.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Jednostavne i mirne uzorke tkanina je lako kombinirati, ali povezivanje različitih uzoraka i boja traži detaljniji pristup. Bilo da je naglašen manji ili veći dio prostora, evo nekoliko pravila s kojima nećete pogriješiti.

Biljne i organske linije kombinirajte sa geometrijskim uzorcima. Bez obzira na šarenilo boja, kontrast zaobljenih i ravnih linija će jasno naglasiti ideju i red u onome što ste željeli postići.

  • 0

Uz ovakve kombinacije uvijek možete dodati jednobojni uzorak tkanine. Ovakav će odabir dodatno naglasiti dinamični uzorak koji ste odabrali i stvoriti bogatstvo dezena i boja. Ukoliko ste nesigurni, dovoljno je kombinirati cvjetni uzorak sa jednobojnim.

  • 0

Za naglašavanje jednog dijela prostora preporučujemo kombinaciju tkanina u apstraktnoj geometriji. Kako bi odabrani uzorci bili izražajni, potrebno je ostvariti kontrast boja. U ovakvim je kombinacijama vrlo važno da su ostali elementi i boje u prostoru mirni i jednostavni te da ne koristite nikakve dodatne uzorke.

  • 0

Uz elemente namještaja, tkanine možete koristiti i na dekorativnim predmetima. To mogu biti okviri ogledala, sjenila lampi i sl. Uz izražajne uzorke na elementima namještaja kombinirajte tkanine sa sitnim uzorkom (prugice, špricani uzorak) ili apstraktnu geometriju sitnog uzorka, kako bi se stvorio vizualni kontrast. Poželjno je slijediti pravilo sitnijeg uzorka na manjem predmetu.

  • 0

 

Za dinamičan izražaj vanjskog prostora koristite tkanine živih boja i izražajnih uzoraka.To mogu biti široke pruge, biljni uzorci i sl. Povežite tendu, dekorativne jastučiće i boju konstruktivnog materijala. Uživanje u vanjskom prostoru će biti potpuno.

  • 0

Dodatno se poigrajte kombinacijom tkanina na pojedinim stolicama i sve povežite u skladnu cjelinu.

  • 0

Ukoliko ste ipak skloniji jednostavnosti i nesigurni ste u vlastiti odabir, nećete pogriješiti odabirom izražajne tkanine i istovjetnih dekorativnih jastučića. Ova tkanina mora sadržavati boje vašeg prostora za potpuni sklad.

  • 0

Foto: Missoni Home

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se