interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Živahne haljinice za osvježenje doma

Živahne haljinice za osvježenje doma
Razliku između uniformiranog industrijskog namještaja i onog s osobnom notom često čine originalno osmišljeni detalji, poput presvlaka za stolce i s njima usklađeni stolnjaci.

15.06.2009.

interijerNET.hr

0

Odijevanje namještaja vjerojatno se nekad davno rodilo iz potrebe, kad ljudi nisu imali dovoljno novca za ponovno tapeciranje, a nisu ni željeli baciti stare stolce i fotelje, pa su se snalazili s tkaninama koje su im bile dostupne.

  • 0

Danas je kreiranje i šivanje haljinica pitanje originalnosti i trenda. Od prvih pokušaja oblačenja trosjeda, fotelja i stolaca u komade starih plahta, daleko smo odmakli: haljinice za stolce nemaju samo funkciju prekrivanja neuglednog starog drveta ili tapecirunga, nego su i šarmantni ukrasni element.

  • 0

Presvlake za stolce, koje volimo nazivati i haljinama, mogu se kupiti gotove, i to kao univerzalne, ili dati izraditi po mjeri. Karakteristika univerzalnih haljinica jest da nisu zatvorenih šavova, nego se sastoje od više dijelova, koji se međusobno vežu tanjim ili širim trakama (vezicama). Ovo omogućuje da presvlaka lijepo sjeda na gotovo svaki stolac s naslonom koji se može nabaviti na tržištu.

  • 0

Odlučite li se na šivanje presvlaka po uputama tvrtke Dut na stranici www.dut.hr rubrika „uradi sam“, a nemate puno krojačkog iskustva, savjetujemo da odijevanje namještaja u svom domu započnete upravo s univerzalnim haljinicama, jer se manji nedostaci i nesavršenosti uopće neće opažati. Šivanje haljinica po mjeri, kao i presvlačenje većih i oblikom nepravilnijih komada namještaja, poput fotelja i trosjeda, savjetujemo kao sljedeći korak, kad steknete nešto iskustva i osjećaja za prilagođavanje krojeva konturama namještaja.

  • 0


Sirovo, kemijski neobrađeno pamučno platno, poznatije kao žutica, idealno je za početnike, jer je moderno, lijepo, jeftino i lako se šiva. Šivanje jednostavne univerzalne haljinice korak po korak vidljivo je na stranicama tvrtke Dut. Nude i nekoliko savjeta za šivanje po mjeri, kao i galeriju haljinica različitih stilova, za svačiji ukus, koje će vas, vjerujemo, inspirirati da i sami osvježite svoj dom na sličan način.

  • 0

Haljinice za stolce ujedno su i savršen poklon najdražim osobama, jer su danas najviše na cijeni darovi koje smo sami izradili i u njih utkali svoju ljubav i vrijeme. Želite li dodatnu inspiraciju, razgledajte Dutovu galeriju haljinica za stolce i fotelje.

  • 0

Tvrtka DUT izrađuje za Vas po mjeri i želji najrazličitije vrste haljinica za namještaj te Vas rado očekuje u svojim prostorima.

Kontakt:

DUT d.o.o.

Donje Svetice 10
HR - 10000 Zagreb

veleprodaja:
tel.    +385 (0) 1 23 04 800

maloprodaja:
tel.    +385 (0) 1 2304 803
faks. +385 (0) 1 2304 801

e - mail: prodaja@dut.hr

radno vrijeme:
pon - pet
8:00 - 20:00

subota
8:00 - 14:00

www.dut.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se