interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Obogatite prostor dekorativnim tkaninama

Obogatite prostor dekorativnim tkaninama
Dekorativne tkanine su važan element u uređenju prostora. Kao bi došle do punog izražaja, poželjno je da prostor nije opterećen elementima namještaja.

06.04.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Šaljem Vam tlocrt dijela kuće. Molim Vas za savjet adaptacije i uređenje sa postojećim postorijama i sa adaptiranim. Htjeli bi iz tog prostora dobiti kuhinju, blagavaonicu i dnevni boravak. Svi zidovi se mogu rušiti, ali molimo vas za savjet kako bi to bilo najbolje.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo,
Sa poštovanjem, M.K.

  • 0

Postojeće stanje

  • 0

Rješenje arhitekta


Zadani prostor omogućuje komforan smještaj svih funkcionalnih cjelina, koje je nužno povezati u isto tako kvalitetnu estetsku cjelinu. Budući da je prostor relativno uzak, a dug, predlažemo da stepenište izvedete kao vidljivo te na taj način proširite prostor. Stepenište može postati sastavni dio vizualnog i estetskog identiteta u prostoru, neovisno o njegovoj funkciji.

  • 0

U prostor ispod stepeništa smjestite horizontalne zatvorene police ( MODEL ), koje će zajedno sa stepeništem činiti skladnu cjelinu. Posebnu pažnju posvetite izvedbi ograde i nogostupa, kako bi završni dojam bio profinjen i elegantan. ( MODEL ).
Uz sami ulaz u dnevnu zonu smjestili smo kuhinju u koju ćete smjestiti svu potrebnu opremu i uređaje, za koju predlažemo minimalističke linije i crno-bijele tonove.

  • 0

Uz zonu stepeništa smjestite blagovaonicu, koja je konzumnom plohom povezana sa kuhinjom. Predlažemo stakleni stol, kako bi se dodatno naglasila transparentnost prostora. Dnevni boravak opremite trosjedom i dvosjedom te staklenim klub stolićem, kao poveznicom sa blagovaonicom.

  • 0

Predlažemo da sve elemente u prostoru izvedete u crnoj i bijeloj boji, zidove u bijeloj boji, osim zida uz samo stepenište koji oplemenite zidnom tapetom ili keramičkim pločicama metaliziranog sjaja. Podove izvedite u svijetloj nijansi drveta, a zonu kuhinje popločajte keramičkim pločicama, koje povežite u dinamičnoj liniji sa parketom.

  • 0

Kako biste unijeli živost, a i promjene u prostor, s vremena na vrijeme, predlažemo da posebnu pažnju posvetite dekorativnim tkaninama. Stolice u blagovaonici i garnituru u dnevnom boravku obucite u dekorativne tkanine živih boja ( MODEL ), koje će bojom biti međusobno povezane, a zavjese i dekore izvedite u sličnim nijansama ( MODEL ). Ukoliko pripremite nekoliko varijanti presvlaka moći ćete mijenjati boje i ozračje u svom domu, ovisno o godišnjem dobu i raspoloženju. Crna i bijela boja bit će odličan temelj za odabir treće boje u interijeru. Dodatnu pažnu posvetite i dekoraciji stola u blagovaonici ( MODEL ).

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se