interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Pretvorite beskorisni prostor u koristan

Pretvorite beskorisni prostor u koristan
Česta je pojava, čak i u manjim manjima stanovima da su pojedini prostori funkcionalno loše iskorišteni. Minimalnim zahvatima moguće je stvoriti nove kvalitetne prostore i poboljšati njihovu iskoristivost.

09.12.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Poštovani,

Potpuno bih adaptirao stan, te vam šaljem tlocrt postojećeg stanja. Kako mi je potrebna mala spavaća soba, molio bih Vas za savjet kako adaptirati i urediti stan.


Postojeće stanje


Rješenje arhitekta

Odgovor arhitekta:

Budući da su u Vašem stanu svi zidovi pregradni, lako je moguće zadovoljiti Vaše zahtjeve. Ulazni hodnik je vrlo prostran, što je za stan manje kvadrature nepotrebno. Stoga ćemo dio prostora ulaznog hodnika iskoristiti za kuhinju, kako bi se stvorio prostor u sadašnjoj dnevnoj zoni za smještaj manje sobe. Budući da ne znamo da li se radi o dječjoj ili roditeljskoj sobi, predlažemo opciju sa krevetom širine 140 cm, što je minimum za bračni krevet. Ukoliko se radi o dječjoj sobi, smjestite u tu zonu krevete na kat.

Kuhinja je funkcionalna i dijagonalno povezana sa blagovaonicom. Kosi zid smo postavili u prostor, kako bi kuhinja dobila dodatnu količinu svjetlosti. Radnu plohu svakako nadopunite fluo rasvjetom.

Predlažemo smještaj manje kutne garniture u dnevni boravak i smještaj komode za TV na kosi zid. Prostor ispod prozora nadopunite komodom i cvjetnjakom, kako bi prostor djelovao što svježije.

Budući da se radi o manjem stanu, ulaz u sobu smo smjestili uz blagovaonicu, kako biste prostor uredili šro atraktivnije, bez direktnog pogleda na vrata.

U hodnik smjestite garderobni ormar i veliko ogledalo, a kupaonica svojim dimenzijama zadovoljava smještaj svih funkcionalno nužnih elemenata.

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se