interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Calorex Variheat

Ema d.o.o.

Modularni sustavi za kontrolu uvjeta okoline za zatvorene bazene.
Zatvoreni bazen pruža veliki užitak i rekreaciju svojim korisnicima tijekom cijele godine. Svejedno da li je bazen u privatnom vlasništvu ili je dio nekog hotela ili kluba, rukovatelj mora biti siguran da je skupa građevina zaštićena za budućnost, te da su dostupne mnoge ekonomične mjere kako bi se troškovi održavanja sveli na minimum.
 
Karakteristika klima komora Variheat 3:
- kontrola vlažnosti
- rekuperacija energije bazenskoj vodi i zraku
- kontrola sustava
- opcijski dostupan LPHW izmjenjivač topline za grijanje zraka
- zagrijavanje vode bazena
- zagrijavanje zraka
- održavanje kvalitete zraka
- odvojeni kontrolni panel niskog napona
- fleksibilnost konfiguracije (više od 3500 mogućih konfiguracija)
- rekuperirana energija vodi i zraku ili samo zraku
 
Kontrola vlažnosti
Kada vlažnost u prostoriji poraste iznad zadane granice, u VARIHEAT-u se uključuje toplinska pumpa i visoko efikasan sklop za odvlaživanje izvlači vlagu iz zraka koji cirkulira. Sustav je povratio i reciklirao energiju.
 
Zagrijavanje vode i zraka
Grijanje je potrebno kako bi se održao ispravan odnos temperatura zraka i vode, što je neophodno za komfor, te za umanjivanje isparavanja sa površine vode bazena. Troškovi grijanja se mogu dalje smanjiti spuštanjem temperature zraka za nekoliko stupnjeva ako je bazen pokriven kada nije u upotrebi. Posebno kontroliran izmjenjivač topline za zagrijavanje zraka može se dodatno naručiti kako bi se osiguralo grijanje prostora kroz cijelu godinu.
 
Rekuperacija energije
Sav taj zagrijani zrak sadrži senzibilnu toplinu koja je podigla temperaturu, također vlaga sadrži svu latentnu toplinu isparavanja koje ju je stvorilo. Jedini način na koji se može povratiti sva senzibilna i latentna energija i ponovo ju reciklirati u vodu i zrak iz koje su potekli je provući vlažan i topao zrak kroz odvlaživač koji će rekuperirati toplinsku energiju za zagrijavanje vode i zraka.
 
Održavanje kvalitete zraka
Kako bi održali ugodnu atmosferu u prostoriji s bazenom, potrebno je povremeno ubacivanje manje količine svježeg zraka pomoću uređaja, uz istovremeno izbacivanje slične količine "potrošenog" zraka.
 
Kontrola sustava
Kao i kod svakog neophodnog uređaja, potreban je kontrolni sustav koji se sastoji od:
 
● podešavanja i indikacije temperature bazenske vode
● podešavanja temperature bazenskog zraka
● podešavanja vlažnosti zraka
● ugrađenog vremenskog sata za spuštanje temperature zraka u postavljeno vrijeme kada je bazen prekriven, kako bi se smanjili troškovi energije kada bazen nije u upotrebi
● indikatora za prikaz uključenosti uređaja, odmrzavanje, te odvlaživanje
● prekidača za uključivanje
● prekidača za uključivanje i, kod uređaja sa ugrađenom opcijom svježeg zraka, prekidača svježeg zraka "Off/Auto" te indikator svježeg zraka "Auto"
● kontrolnog panela niskog napona za odvojenu ugradnju do masimalno 30m uz jednostavno ožičenje
 
 
Za tehničke podatke i odabir modela posjetite internet stranice zastupnika za Hrvatsku i BiH, www.ema.hr
ema@ema.hr www.ema.hr

Ema d.o.o. > Ovlaživači i odvlaživači > Klima komore za bazene

Ovlaživači i odvlaživači > Klima komore za bazene > Ostali proizvođači

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se