interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Calorex DH 75/110

Ema d.o.o.

Moderni, efikasni i ekonomični odvlaživači za kontrolu kondenzacije vlage u bazenima i toplicama.
Bazenski odvlaživači zraka Calorex DH75 i DH110.

Kondenzacija
Ukoliko se na nju ne obrati pozornost, može postati najveći problem zatvorenih bazena i toplica. Nastaje kada voda isparavajući s površine bazena podiže vlagu zraka te dovodi do stvaranja plijesni ili čak oštećenja same građevine. U prošlosti borba protiv kondenzacije svodila se na izbacivanje vlažnog ali već zagrijanog zraka iz prostora te ubacivanje svježeg i suhog zraka kojeg je trebalo prethodno zagrijati, što je za sobom povlačilo visoke troškove eksploatacije. Danas je znanost o kontroli vlažnosti na daleko višem nivou. Calorex odvlaživači zraka minimaliziraju potrebu za skupim izbacivanjem zraka. Radeći na principu toplinske pumpe, ovi visokokvalitetni uređaji recirkuliraju bazenski zrak - odvajaju sadržaj vlage vraćajući topao i suh zrak natrag u prostor.

Ovakvim radom, održavaju komfornu vlažnost, minimiziraju kondenzaciju a troškove zagrijavanja održavaju na najmanjoj mogućoj razini.

Zagrijavanje zraka
Modeli DH75 i DH110 mogu biti isporučeni sa dodatnim izmjenjivačem topline (LPHW) koji omogućuje zagrijavanje bazenskog zraka toplom vodom iz bojlera eliminirajući potrebu za dodatnim zasebnim kaloriferima ili radijatorima. Modeli DH75/110 omogućuju grijanje zraka sa 8,9 kW. Calorex LPHW uređaji dolaze sa ugrađenim troputnim ventilom ožičenim za opcionalni 12V termostat.
Cijevi za ulaz/izlaz vode mogu se spojiti sa stražnje ili bočne strane uređaja.

Montaža kroz zid
Ukoliko postoji želja da uređaj ne bude vidljiv u prostoriji s bazenom moguće ga je ugraditi u susjednu prostoriju. U tom slučaju, uređaji su u TTW varijanti i isporučuju se sa potrebnim priborom uključujući ukrasne rešetke za zračne kanale. Moguća je i LPHW opcija.

Rad pri niskim temperaturama
Čak i kada ga ne koristite vaš bazen treba zaštitu. Ekonomično je spustiti temperaturu zraka kada ste odsutni. Modeli DH75/110 rade do temperature tik iznad 0°C kako bi osigurali kvalitetnu kontrolu vlažnosti čak i u hladnim uvjetima.

Karakteristike i prednosti modela Calorex DH75 i DH110:
● visoka učinkovitost uz nisku potrošnju
● nehrđajuće lako čistivo aluminijsko kućište s lako čistivim filtrom za zrak
● sve površine izmjenjivača prekrivene poliesterom
● tihi rad
● korišten rashladni plin bez CFC-a: R407C
● nizak radni tlak osigurava dugotrajnost uređaja
● zaštita od preopterećenja i zabrtvljena elektrika
● LPHW opcija visokog kapaciteta
● podesivo izbacivanje zraka u prostor
 
Pogledajte referentnu listu nekih od zadovoljnih korisnika na internetskim stranicama zastupnika www.ema.hr

ema@ema.hr www.ema.hr

Ema d.o.o. > Ovlaživači i odvlaživači > Odvlaživači zraka za bazene

Ovlaživači i odvlaživači > Odvlaživači zraka za bazene > Ostali proizvođači

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se