interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Calorex 44

Ema d.o.o.

Moderni, efikasni i iznimno ekonomični odvlaživači za kontrolu kondenzacije vlage u bazenima i toplicama.
Trenutno sa najefikasnijim radom na tržištu, uz najnižu buku zahvaljujući scroll kompresoru. Smanjeni unutarnji tlakovi čime je još više produljena trajnost uređaja. Svi izmjenjivači topline su tretirani poliesterom.
 
Kondenzacija
Ukoliko se na nju ne obrati pozornost, može postati najveći problem u zatvorenim bazenima i toplicama. Nastaje kada voda isparavajući s površine bazena podiže vlagu zraka te dovodi do stvaranja plijesni ili čak oštećenja same građevine. U prošlosti borba protiv kondenzacije svodila se na izbacivanje vlažnog ali već zagrijanog zraka iz prostora te ubacivanje svježeg i suhog zraka kojeg je trebalo prethodno zagrijati, što je za sobom povlačilo visoke troškove održavanja.
Danas je znanost o kontroli vlažnosti na daleko višem nivou.
 
Iznimna ekonomičnost
Calorex odvlaživači zraka minimaliziraju potrebu za skupim izbacivanjem zraka. Radeći na principu toplinske pumpe, ovi vrhunski uređaji recirkuliraju bazenski zrak - odvajaju sadržaj vlage vraćajući topao i suh zrak natrag u prostor.
Ovakvim radom, održavaju komfornu (ugodnu) vlažnost, minimaliziraju kondenzaciju a troškove zagrijavanja održavaju na najmanjoj mogućoj razini.
 
Zagrijavanje zraka
Modeli DH44 i DH66 mogu biti isporučeni sa dodatnim izmjenjivačem topline (LPHW) koji će omogućuju zagrijavanje bazenskog zraka toplom vodom iz bojlera eliminirajući potrebu za dodatnim zasebnim kaloriferima ili radijatorima. U isporuci je I troputni ventil. Kod modela DH44 učinak grijanja je 3kW, a kod modela DH66 - 5kW.
 
Rad pri niskim temperaturama
Čak i kada ga ne koristite vaš bazen treba zaštitu. Ekonomično je spustiti temperaturu zraka kada ste odsutni. Verzije "X" modela DH44 i DH66 sa odleđivanjem rade do temperature tik iznad 0°C kako bi osigurali kvalitetnu kontrolu vlažnosti čak i u hladnim uvjetima.
 
Zidna i podna montaža
• Visoka učinkovitost uz nisku potrošnju i buku - scroll kompresor
• Nehrđajuće, lako čistivo kućište izrađeno iz jednog dijela
• Korišten rashladni plin bez CFC-a: R407C
• Centrifugalni ventilator za tihi rad
• Nizak radni tlak osigurava dugotrajnost uređaja
• Automatska regulacija ugrađenim higrostatom 20% - 80% R.V.
• Zaštita od preopterećenja i sigurnosno zabrtvljena elektronika
• Pogodno za bazene do 30m2, odnosno 50m2, kao i za toplice
• Podesivo ubacivanje zraka dozvoljava montažu na različitim visinama
 
Pogledajte referentnu listu nekih od zadovoljnih korisnika na internetskim stranicama zastupnika www.ema.hr
ema@ema.hr www.ema.hr

Ema d.o.o. > Ovlaživači i odvlaživači > Odvlaživači zraka za bazene

Ovlaživači i odvlaživači > Odvlaživači zraka za bazene > Ostali proizvođači

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se