interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Calorex DH 33/55

Ema d.o.o.

Moderni, efikasni i ekonomični odvlaživači zraka za kontrolu kondenzacije vlage u bazenima i toplicama.
Ukoliko se na kondenzaciju ne obrati pozornost, može postati najveći problem zatvorenih bazena i toplica. Nastaje kada voda isparavajući s površine bazena podiže vlagu zraka te dovodi do stvaranja plijesni ili čak oštećenja same građevine. U prošlosti borba protiv kondenzacije svodila se na izbacivanje vlažnog ali već zagrijanog zraka iz prostora te ubacivanje svježeg i suhog zraka kojeg je trebalo prethodno zagrijati, što je za sobom povlačilo visoke troškove eksploatacije. Danas je znanost o kontroli vlažnosti na daleko višem nivou. Calorex odvlaživači zraka minimaliziraju potrebu za skupim izbacivanjem zraka. Radeći na principu toplinske pumpe, ovi visokokvalitetni uređaji recirkuliraju bazenski zrak - odvajaju sadržaj vlage vraćajući topao i suh zrak natrag u prostor.
 
Ovakvim radom, održavaju komfornu vlažnost, minimiziraju kondenzaciju a troškove zagrijavanja održavaju na najmanjoj mogućoj razini.
 
Zagrijavanje zraka
Modeli DH33 i DH55 mogu biti isporučeni sa dodatnim izmjenjivačem topline (LPHW) koji će omogućuju zagrijavanje bazenskog zraka toplom vodom iz bojlera eliminirajući potrebu za dodatnim zasebnim kaloriferima ili radijatorima. Kod modela DH33 učinak grijanja je 3kW, a kod modela DH55 - 5kW. Također, na izbor su i modeli sa ugrađenim električnim grijačima - model 30 (2kW) i model 50 (4kW).
 
Zagrijavanje vode
Idealni za toplice i manje bazene, modeli DH33RH i DH55RH opremljeni su izmjenjivačem topline za bazensku vodu koji omogućuju da se toplinska energija dobivena isušivanjem preda kako vodi tako i zraku, radi smanjenja troškova zagrijavanja vode.
 
Montaža kroz zid
Ukoliko postoji želja da uređaj ne bude vidljiv u prostoriji s bazenom moguće ga je postaviti u susjednu prostoriju. U tom slučaju, uređaji su u TTW varijanti i isporučuju se sa kompletnim zidnim nosačima i ukrasnim rešetkama za zračne kanale.
 
Rad pri niskim temperaturama
Čak i kada ga ne koristite vaš bazen treba zaštitu. Ekonomično je spustiti temperaturu zraka kada ste odsutni. Verzije modela DH33 i DH55 sa odleđivanjem rade do temperature tik iznad 0°C kako bi osigurali kvalitetnu kontrolu vlažnosti čak i u hladnim uvjetima.
 
Karakteristike i prednosti modela Calorex DH33 i DH55:
 
Zidna montaža
● visoka učinkovitost uz nisku potrošnju
● nehrđajuće, lako čistivo kućište izrađeno iz jednog dijela
● korišten rashladni plin bez CFC-a: R407C
● centrifugalni ventilator za tihi rad
● opcija zagrijavanja bazenske vode
● nizak radni tlak osigurava dugotrajnost uređaja
● automatska regulacija ugrađenim higrostatom 20% - 80% R.V.
● zaštita od preopterećenja i sigurnosno zabrtvljena elektronika
● pogodno za bazene do 30m2, odnosno 50m2, kao i za toplice
● podesivo ubacivanje zraka dozvoljava montažu na različitim visinama
 
Montaža kroz zid
● nezamjetan zbog instalacije u susjednoj prostoriji
● vidljive samo ulazne i izlazne rešetke
● jednostavan kanalni spoj za laku montažu
● sve karakteristike modela DH33 i DH55 za zidnu montažu
 
Pogledajte referentnu listu nekih od zadovoljnih korisnika na internetskim stranicama zastupnika www.ema.hr
ema@ema.hr www.ema.hr

Ema d.o.o. > Ovlaživači i odvlaživači > Odvlaživači zraka za bazene

Ovlaživači i odvlaživači > Odvlaživači zraka za bazene > Ostali proizvođači

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se