interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Toplina metalnog namještaja

Toplina metalnog namještaja
Iako je metal svuda oko nas, za opremanje svojih domova i okućnica rjeđe ćemo odabrati metalne elemente namještaja.

19.08.2014.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Razlog tome je osjećaj hladnoće i predrasude - metalni namještaj ne odiše udobnošću i komocijom. Najnoviji trendovi uvode metal kao jedan od primarnih materijala za izradu namještaja, kako onog unutarnjeg, tako i vanjskog. Otkrijte svu njegovu ljepotu!

  • 0

Trendovski metalni namještaj je u mat verziji, bojan u crnu, bijelu, smeđu ili sivu boju, ali najistaknutija je boja bakra. Ova izuzetno ugodna i topla boja potpuno mijenja karakter metalnog namještaja, pretvarajući ga u nenametljiv, prilagodljiv i elegantan element u prostoru. Boja bakra se odlično kombinira sa većinom boja što značajno olakšava njihov odabir u prostoru.

  • 0

Kako biste stvorili ugodan i topao ugođaj, odaberite metalni namještaj ovalnih linija. Ovakvi će oblici potpuno negirati tvrdoću ovog materijala i stvoriti fluidni ugođaj, koji povezujemo sa udobnošću. Ovakvi oblici će odlično pristajati uz bilo koji boju metala, ali će bijeli biti najizražajniji. Birajte toplo bijelu nijansu, umjesto hladne. Osim što je u trendu, više će utjecati na negiranje hladnoće metala.

  • 0

Oštri rubovi metalnog namještaja mogu biti i prijetnja, ukoliko ga koriste i djeca, stoga je odabir ovalnog oblika metalnog namještaja izuzetno važan.

Metal, kao materijal pruža velike mogućnosti u oblikovanju pa je često dizajn ovakvih elemenata namještaja vrlo dopadljiv i neobičan.

  • 0

U trendu su tanke horizontalne plohe polica, stolova i klub stolića – metal je savršen materijal za postizanje ovakvih efekata zbog svoje velike čvrstoće.

  • 0

Velika otpornost na udarce i jednostavnost održavanja dodatne su prednosti ovakvog namještaja. Kako bi se smanjila težina ovih elemenata, sve se češće koristi bojani aluminij, koji svojom lakoćom omogućuje vrlo jednostavan transport.

  • 0

Metalni namještaj se odlično kombinira sa svim materijalima - kamen, drvo, staklo, tkanina ili plastika, stvarajući vrlo interesantne međuodnose. Obogatite prostor ovim materijalima, igrajući se kontrastima tvrdog i mekog materijala, ili toplog i hladnog. Dodajte boje poput plave, žute, smeđe, sive ili bijele i sve to kombinirajte sa šarenim uzorcima tkanina. Metalni će namještaj pokazati svu svoju jednostavnost, prilagodljivost i ljepotu.

  • 0

Foto: Roberti Rattan

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se