interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Proljetne terase i vrtovi

Proljetne terase i vrtovi
S nestrpljenjem očekujemo dolazak toplih proljetnih dana kada se dio naših dnevnih aktivnosti seli u vanjske prostore. Odmor, rad, druženje, ali i kuhanje… Sve je to dio svakodnevnice koji selimo u vrtove i na terase.

15.03.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Kako bi vanjski prostori dobili novi šarm, unesite elemente namještaja i detalje koji će se savršeno uklopiti u vaš okoliš. Bilo da se radi o zelenim vrtovima ili minimalistički popločanim terasama, elementi namještaja i detalji će unijeti osjećaj ugode i ljepote.

  • 0

Odabir materijala i boja trebaju biti takvi da omoguće trajnost, izdržljivot na vanjske utjecaje, lako održavanje, ali i ljepotu. Ljepotu ćete postići odabirom jednostavnih elemenata koji će svojim oblikom i bojom istaknuti elemente koji već postoje u vašem okruženju. To može biti lijepo zasađen vrt, izražajno drvo, bazen ili pogled na cjelokupan okoliš.

  • 0

Jednostavno oblikovani elementi namještaja odlično će pristajati potpuno prirodnom, ali također i rustikalnom i minimalističkom okruženju.

  • 0

Miješanje različitih materijala je u trendu pa kombinirajte drvo, metal, plastiku ili tehnoratan. Različitost materijala smiriti ćete dominantnom baznom bojom. Preporuča se toplobijela, svijetlosiva ili boja bijele kave.

  • 0

Na mirnu bazu gradite detalje u boji i u neobičnim oblicima. To se odnosi na dekorativne tkanine, jastučiće, ukrasne zdjele, vaze ili samostojeće lampe.

  • 0

Tkanine birajte u jednobojnim nijansama ili šarene, ali pazite na ukupan izražaj. Šarene uzorke kombinirajte sa jednobojnim tkaninama koje su sadržane u uzorku ili koristitite nekoliko jednobojnih nijansi kako biste dobili ukupan dojam živosti i šarenila. Žive boje i jako šareni uzorci bolje će pristajati većim prostorima, dok za manje birajte prugice ili dezene sa manjim uzorkom.

  • 0

Dekorativni predmeti postali su sastavni dio terasa i vrtova. Pažljivo odabrani i postavljeni, naglasit će pojedinu zonu ili pogled i stvoriti ugođaj dnevnog boravka. U trendu je kombinacija više dekorativnih predmeta koji tvore vizualnu cjelinu. Povežite različite materijale, boje i oblike u kreativan aranžman!

  • 0

Tepisi namijenjeni vanjskim prostorima dodatno stvaraju ugođaj vanjskog dnevnog boravka pa su svakako preporučljivi onima koji teže takvom ugođaju. Oni mogu biti neutralni ili naglašeni, ovisno o ugođaju koji želite postići. Ipak, pazite da ne pretjerate - naglašen tepih kombinira se sa neutralnim tkaninama i obrnuto.

  • 0

Rasvjeta će svakako pridonijeti ukupnom ugođaju terasa i vrtova. Indirektna rasvjeta će vas opustiti i dati profinjen ugođaj. Ovaj će detalj svakako oplemeniti noćni izgled vaše terase ili vrta pa ga svakako uvedite, a nakon toga uživajte u dnevnim i noćnim satima u boravku na otvorenom!

  • 0

Foto: Paola Lenti

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se