interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Što s povratom poreza – potrošiti ili štedjeti?

Što s povratom poreza – potrošiti ili štedjeti?
Ministarstvo financija započelo je isplatu povrata preplaćenog poreza na dohodak za prošlu godinu. A ako ste do kraja veljače, kada je bio rok za podnošenje porezne prijave, obavili svoju dužnost možda ste upravo i vi u prvoj “turi” sretnika kojima će doći koja tisućica kuna (prosječni povrat poreza za prošlu godinu iznosi oko 1800 kuna).

10.05.2010.

Portal Žena.hr

0

Ako redovito obavljate svoju dužnost, sigurno se svake godine i zapitate što napraviti s tim novcem. U ovo vrijeme krize, recesije i sve većih troškova života, postoji mnogo načina na koje možete lako potrošiti tu lovu, no to ne znači da će to biti pametno utrošen novac. Pokušajte ove godine uzeti u obzir neke od slijedećih savjeta...

Potrošite ga

Ovo možda zvuči kao loš savjet, ali isto kao i s dijetom - ne želite se potpunosti odreći svega, ali isto tako ne želite niti sav taj novac potrošiti na gluposti. Potrošite 10 posto ukupno dobivenog novca na što god poželite, a ostatak razumno namijenite najpotrebnijim stvarima. Tako ćete imati osjećaj da ste sebe “počastili” (kupite cipele koje neko vrijeme gledate, otiđite na manikuru, masažu ili na večeru sa suprugom...), a opet nećete profućkati sve novce.

Otplatite dugove

Koliko god mi pokušavali šutjeti o tome i zavaravati sami sebe, moramo priznati da velika većina Hrvata ima otplatu nekakvog kredita koja mu “visi” nad glavom. Ne bi li bilo lijepo i pametno uložiti novac i otplatiti barem dio tog duga? Možete se odlučiti da te novce utrošite ondje gdje je kamatna stopa najviša.

Sigurnosna mreža

Ne biste li lakše spavali po noći kada biste znali da na banki imate nekoliko tisuća kuna na koje možete računati ako slučajno dođe potreba za to? Ako se odlučite za ovo, otvorite štedni račun koji ćete dirati samo u hitnim slučajevima (i tu ne mislimo kada vidite da je haljina koju dugo gledate na sniženju). Nemojte novce staviti na svoj tekući račun jer ćete tako novce zasigurno potrošiti.  

Poboljšajte se

Ako ima neki tečaj koji već duže vremena želite pohađati, upišite se. Ovo je osobito dobro ako će vam taj tečaj pomoći da napredujete u karijeri. Sada je pravo vrijeme za to. Uzmite povrat poreza i investirajte u sebe.

Dajte novac

Ako ste među sretnicima koji život imate posložen. Ako niste u dugovima i financijski ste stabilni, onda novac, ili dio novca dajte onima kojima je to potrebno. Donirajte nekoj udruzi ili organizaciji kojoj je to uistinu potrebno.

U suradnji sa  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se